Väitetty palvelunestohyökkäys ajoi Xbox Liven palveluita alas / Uutiset / pelaaja.fi

Väitetty palvelunestohyökkäys ajoi Xbox Liven palveluita alas

2.12.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6

Xbox Liveen kohdistuneen palvelunestohyökkäyksen kerrotaan ajaneen alas ainakin osan palvelun toiminnoista yön aikana.

Aamuyöstä Suomen aikaa alkaneen iskun kerrotaan estäneen osaa Xbox Live -käyttäjistä käyttämästä Xbox-konsolien verkkopalveluita. Palvelun käyttäjät eri puolilta Pohjois-Amerikkaa ovat kertoneet Reddit-keskustelusivustolla Xbox Liven sosiaalisten toimintojen ja esimerkiksi Netflix-videopalvelun olleen käyttämättömissä. Microsoftin tukisivuston mukaan kaikki Xbox Liven palvelut ovat kuitenkin tällä hetkellä käytettävissä.

Xbox Liveen kohdistuneesta hyökkäyksestä Twitterissä vastuun ottanut krakkeriryhmä kertoo valmistelevansa jouluksi vielä suurempaa iskua. Microsoft ei toistaiseksi ole kommentoinut hyökkäystä.

Lähde: VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Mikähän jalo tavoite on taustalla tällä kertaa.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Olipas säälittävän lyhyt "hyökkäys". Innolla odotan kuinka eeppistä hyökkäystä jouluksi saadaan, varmaan pikkumunat saavat päiväksi liven kumoon, hui kauhistus.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

En ymmärrä kuka saa minkään tason tyydytystä siitä, että kykenee - todennäköisesti jonkun muun tekemän ohjelman avulla - kaatamaan jonkun nettipalvelun pariksi tunniksi tai vaikka päiviksi? Ihmiset tekee sen hetken jotain muuta ja hakkeriryhmän nimi ja "saavutukset" katoaa maailmanhistoriasta tasan sillä hetkellä, kun palvelunesto päättyy.

Tai onhan se varmaan huikean hienoa miettiä vanhuksena kiikkustuolissa Guy Fawkes -maski (josta provikat on asianmukaisesti maksettu Time Warner -korporaatiolle) päässä miten sillon vuonna 2014 kaadettiin Live pariksi tunniksi osalta käyttäjistä. Ne oli hyviä aikoja ne. Tehtiin mitä piti...

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn
Lainaus käyttäjältä Haerski

En ymmärrä kuka saa minkään tason tyydytystä siitä, että kykenee - todennäköisesti jonkun muun tekemän ohjelman avulla - kaatamaan jonkun nettipalvelun pariksi tunniksi tai vaikka päiviksi?

Itse ajattelin pitkään, että se johtuu huonosta itsetunnosta ja ulkopuolisuudesta (selittäisi iskut "järjestelmää" vastaa), mutta ottaen huomioon iskujen määrän, tuskin huonosti itsetunnosta kärsiviä hylkiöitä on kumminkaan noin paljon? Ei, kyllä taustalla on varmasti Kiinan ja Pohjois-Korean salaliitto kapitalisimia vastaan. Taidanpa lähteä tästä salaliittoteorioita kirjoittamaan...

Vakavasti ottaen, miksi ihmiset tekevät tätä? Onko korporaatioiden kiusaaminen jotenkin omaa egoa nostattavaa, vai onko taustalla paljon monimuotoisemmat tavoitteet? Senkun saisi joskus tietää.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Saunan takana on vielä tilaa kaikille hakkereille..

Käyttäjän Marcus_M_Fenix kuva
Marcus_M_Fenix

Niin psn on ollut näiden vastaavien kohteena lähiaikoina ainakin kolme kertaa jos ign sivustoon on uskominen?? Uutis kynnys kuitenkin ylittyy ilmeisesti vasta kun kyseessä Live.