Väki vähenee entisellä Sony Online Entertainmentilla – nyt lähti PlanetSide-vetäjä / Uutiset / pelaaja.fi

Väki vähenee entisellä Sony Online Entertainmentilla – nyt lähti PlanetSide-vetäjä

14.02.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

PlanetSide 2:n luova vetäjä Matthew Higby ei enää työskentele verkkoräiskintäpeliä kehittävällä Daybreak Game Companylla. Higby itse on kertonut asiasta PlanetSiden omilla Reddit-sivuilla vain noin viikon verran sen jälkeen, kun Daybreak irtautui elektroniikkajätti Sonysta ja jätti taakseen maineikkaan Sony Online Entertainment -nimensä.

Vuodesta 2001 asti Sony Online Entertainmentilla työskennellyt Higby kertoo suunnitelleensa lähtöään jo tovin aikaan. Viimeiset neljä vuotta urastaan mies on viettänyt nimenomaan PlanetSide 2:n parissa, joten uusia haasteita hän odottelee nyt enemmän kuin mielellään.

Higby ei ole ainut nimekäs henkilö, joka on hiljattain jättänyt Daybreakin. Aiemmin viikolla muun muassa myös EverQuest-massiiviroolipelisarjaa valvonut David Georgeson ilmoitti lähtevänsä Daybreakilta. Georgesonin lähtö ilmeni, kun Daybreak tiedotti irtisanovansa osan työvoimastaan liiketoimintaansa järkevöittääkseen. 

Daybreak on luvannut, etteivät sen tämänhetkiset uudelleenjärjestelyt vaikuta yhtiön nykyisten pelien toimintaan. PlanetSiden ja EverQuestin ohella Daybreak hallinnoi parhaillaan myös muun muassa zombipeli H1Z1:n kehitystä.

Lähde: Reddit

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Harmi, sillä muistelisin Matthewin olleen innokas pelaamaan itse luomustaan. Nyt kuitenkin toivon että loput timistä pysyy koossa ja jatkaa pelin kehitystä. Kuten aikaisemminkin olen todennut PS2 on eniten pelaamani räiskintä viimeisen parin vuoden ajalta.