Väki vähenee entisellä Sony Online Entertainmentilla – nyt lähti PlanetSide-vetäjä

PlanetSide 2:n luova johtaja Matthew Higby on päättänyt lähteä etsimään uusia haasteita. Mies ei enää siis ole osa hiljattain Sonysta irtautunutta Daybreak Game Companya.

14.2.2015 04:45

PlanetSide 2:n luova vetäjä Matthew Higby ei enää työskentele verkkoräiskintäpeliä kehittävällä Daybreak Game Companylla. Higby itse on kertonut asiasta PlanetSiden omilla Reddit-sivuilla vain noin viikon verran sen jälkeen, kun Daybreak irtautui elektroniikkajätti Sonysta ja jätti taakseen maineikkaan Sony Online Entertainment -nimensä.

Vuodesta 2001 asti Sony Online Entertainmentilla työskennellyt Higby kertoo suunnitelleensa lähtöään jo tovin aikaan. Viimeiset neljä vuotta urastaan mies on viettänyt nimenomaan PlanetSide 2:n parissa, joten uusia haasteita hän odottelee nyt enemmän kuin mielellään.

Higby ei ole ainut nimekäs henkilö, joka on hiljattain jättänyt Daybreakin. Aiemmin viikolla muun muassa myös EverQuest-massiiviroolipelisarjaa valvonut David Georgeson ilmoitti lähtevänsä Daybreakilta. Georgesonin lähtö ilmeni, kun Daybreak tiedotti irtisanovansa osan työvoimastaan liiketoimintaansa järkevöittääkseen. 

Daybreak on luvannut, etteivät sen tämänhetkiset uudelleenjärjestelyt vaikuta yhtiön nykyisten pelien toimintaan. PlanetSiden ja EverQuestin ohella Daybreak hallinnoi parhaillaan myös muun muassa zombipeli H1Z1:n kehitystä.

Lähde: Reddit

Lisää luettavaa