Väkivaltaiset tapahtumat kiristävät Gamescom-pelimessujen turvatoimia / Uutiset / pelaaja.fi

Väkivaltaiset tapahtumat kiristävät Gamescom-pelimessujen turvatoimia

3.08.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Elokuun puolivälissä Saksan Kölnissä jälleen kerran järjestettävä pelimessutapahtuma Gamescom on kiristämässä tänä vuonna turvallisuustoimiaan.

Uudet turvatoimet ovat messujärjestäjien reaktio maailmalla viimeviikkoina nähdyille väkivaltaisille tapahtumille ja ne ovat koskemassa kaikkia messuille osallistuvia ihmisiä.

Uudet järjestelyt näkyvät erityisesti ennen messualueelle pääsemistä tapahtuvina laukkutarkastuksina, mikä järjestäjien mukaan voi johtaa ylimääräisiin jonoihin tapahtuman yhteydessä. Järjestäjät kehoittavatkin vierailijoita jättämään mieluusti messuille saapuessaan kaikki ylimääräiset laukkunsa koteihin tai hotellihuoneisiin, mikäli vain mahdollista.

Cosplay-harrastajia on kielletty kantamasta tällä kertaa Gamescomin yhteydessä mukanaan myös asejäljennöksiä tai muita aseilta näyttäviä tavaroita. Järjestäjät toivovat lisäksi Kölnin asukkaita ja vierailijoita ajatellen, ettei vastaavia varusteita kannettaisi mielellään myöskään kaupungin kaduilla.

Viime vuonna Gamescom-messut järjestettiin myöskin elokuussa, ja ne keräsivät tuolloin puoleensa noin 345 000 kävijää. Kesäkuun E3-messuista poiketen Gamescom on nimenomaan yleisölle avoin tapahtuma.

Lähde: Gamescom

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu

Enpä usko meneväni tähän tapahtumaan enää kolmatta kertaa. Molemmat kerrat kun siellä kävin, käytävät olivat niin järkyttävän täynnä ihmisiä, että halleissakin eteneminen oli pientä steppausta ja mitään ei pystynyt katsomaan. Mitään ei myöskään pysty siellä kokeilemaan, koska kaikkeen on 5-8 tunnin jonot. Ilmaiset tavaran jaot taas... no, sanotaan nyt vaikka niin, että jos haluat päästä hengestäsi niin sinne vaan rynnimään ilmaisten iPhonejen perään. Herää myös kysymys paloturvallisuudesta, kun väkeä on niin paljon ettei halleista käytännössä kukaan pääsisi ulos jos jotain sattuisi.

Mielestäni tapahtumalla ei tällaisenaan ole peruskävijälle paljonkaan annettavaa, eikä sinne ole oikein järkeä edes mennä. Näkee toki suurtapahtuman, mutta mitään sieltä ei kummallakaan kerralla jäänyt käteen tai mieleen. Lehdistölle on omat rauhallisemmat tilansa (jossa myös kävimme) ja lehdistölle tapahtuma on varmasti muutenkin hyödyllisempi. Itse taidan jatkossa käydä vain pienissä tapahtumissa kuten DigiExpo, joka on toki kutistunut turhan pieneksi viime vuosina, mutta on silti kävijälle mielekkäämpi kuin Gamescom.

Käyttäjän PukkiHD kuva
PukkiHD

Olen varmaan nössö, mutta itse en uskaltaisi mennä Gamescomiin viimeaikaisien tapahtumien vuoksi. Itse aion käydä Suomen omilla messuilla, kuten Digiexpoilla. Olen tyytyväinen tähän päätökseen ja en olisi muutenkaan mennyt Gamescomiin, kun siellä on aina niin paljon ihmisiä eikä siellä ehdi tehdä mitään.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Sen verran olisin Saksassa varuillani että en ehkä uskaltaisi ottaa riskiä tuonne menemisen suhteen. Tosin isompi syy on kyllä tuo mistä muutkin jo kirjoittivat: ihmislauma, tungos ja se, ettei mitään oikeasti koe tuon hirveän tungoksen lisäksi. Saman kokee vaikka hulluilla päivillä, jonne minua ei myöskään saa, oli mitä tarjouksia tahansa.

Ei kiinnosta velloa osana laumaa jonkun kympin säästön vuoksi.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Ekoille kaksille: Oikea termihän on gamexpo tätä nykyä digiexpon (joka on erikseen toki myös) sijasta. Varmisti vain että olette tietoisia, mutta eiköhän lähes kaikki tuon tiedä.

Nostoja