Väkivaltapelien rajoituksille EU:ssa jo laaja tuki / Uutiset / pelaaja.fi

Väkivaltapelien rajoituksille EU:ssa jo laaja tuki

21.02.2007 // Kirjoittanut: LassiK
61

EU:ssa vallitsee jo laaja yhteisymmärrys uudesta väkivaltapelien tiukemmasta yhteislainsäädännöstä, kertoo Helsingin Sanomat EU:n komission varapuheenjohtajan Franco Frattinin sanoneen eilen tiistaina.

Yhteislainsäädäntö tähtää todennäköisesti niin sanottuun Saksan malliin eli siihen, että kaikki pelit tuotaisiin ennakkotarkastuksen piiriin. Tällä hetkellä esimerkiksi Suomessa riittää yleensä maahantuojan ilmoitus pelin ikärajasta. Tavoitteena on rajoittaa varsinkin pelien myyntiä alaikäisille. Lisäksi Saksan tiukan ennakkotarkastuslain perusteella joidenkin pelien levitys voidaan jopa kieltää.

Saksa on tällä hetkellä EU:n puheenjohtajamaa ja ajaa uutta lainsäädäntöä EU:n komission tuella. Frattinin mukaan Saksan nykylain kaltaiset säädökset tulee laajentaa koko EU:ta koskemaan, "koska ihmisillä ja tavaroilla on unionissa vapaa liikkuvuus", eivätkä yhden maan lait näin riitä.

Frattini harmittelee Helsingin Sanomille nykytilanteen villiyttä. Hänen mukaansa jossain jäsenmaissa kauppiailla ei esimerkiksi ole velvollisuutta tarkistaa pelin ostajan ikää.

HS kertoo, että Saksa aikoo seuraavaksi lähettää jokaiseen EU-maahan kyselyn nykyisistä rajoitus- ja rangaistuskäytännöistä. Vastausten perusteella Saksa muotoilee lopullisen ehdotuksensa EU-säännöksiksi.

Euroopassa on jo nyt käytössä yhteinen PEGI-merkintätapa pelien ikärajoille ja mahdolliselle vahingolliselle sisällölle.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän ColdFire kuva
ColdFire

Lopun alku pelaajille, mikäli sairas sensuuri iskee koko eurooppaan.

Käyttäjän jones kuva
jones

Juupeli juu.. onhan tuo nyt aika turhan kovaa hommaa.. toisaalta on niitä sellasia pelejä joita en kyllä antais oman lapseni pelata 10-13v ikäsenä..
Mutta kyllä mä olen sitä mieltä että esim. EU puuttuu taas asioihin joiden voisi antaa olla.. eli tarkoitan tällä sitä että vanhempien tulisi katsoa mitä mukulansa tekee eikä isojen pamppujen jotka eivät yleensäkkään tiedä paljoakaan muusta kuin omasta kartanostaan.. se on mun mielipide.. :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ei se tee muuta kuin nostaa piratismia. Kusevat siis vähän kaikkien muroihin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Eli ensin odotellaan, että usalaiset pelit saadaan käännetyksi saksaksi ja muiksi euroopan valtakieliksi. Sen jälkeen odotellaan, josko mahdollisesti peli ehditään ennakkotarkastamaan, mikä mahtaisi tarkoittaa pahimmillaan jo useamman kuukauden viivettä.

Olen sitä mieltä, että vanhemmille enemmän vastuuta siitä että katsovat mitä pelejä lapsensa pelaavat. Myös pelienmyyjät voisivat katsoa, että lapsella on ikää ostaa pelejä. Se nyt on täysin vastuuntunnotonta myydä k-18 pelejä liian nuorille.

Bonuksena tähän heitän vielä idean:
Pitäisiköhän peleissäkin olla yksittäisen henkilön ikäraja ja ikäraja vanhempien seurassa. Näinhän on myös elokuviin mennessä?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

jenkeissähän sitä pelien tappomaniaa tunnutaan enemmän harrastavan..en itse ainakaan ole missään mediassa nähnyt euroopasta olevia "menin kouluun ammuskelemaan ku pelasin quake ykköst koton" tyylistä..tää on kummaa ku kaikkea pyritään nykyään sensuroimaan terrorismin ja kaiken muun varjolla..isoveli lähenee kaikkia..oma mielipiteeni on että on täysin turhaa syyttää pelejä näistä väkivaltaisuuksista eli sellasella henkilöllä kuka niitä tekee johtuen ns. ei todellakaan ole yläpäässä kaikki kotona... ehkä todellinen syy oli että kaveria sai juopoilta vanhemmiltaan turpaan pikkupojasta asti jne et ei voikkaa olla kaikki kotona ni sit katotaa et hei..tos pelis tapetaa ja se pelas sitä ni sehän on selvä linkki :(

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jos tuo toteutuu, niin voinemme julistaa tämän sukupolven konsolien voittajan...
Tattadadaa
NINTENDO

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Jos tuo toteutuu, niin voinemme julistaa tämän sukupolven konsolien voittajan…
Tattadadaa
NINTENDO"

Tarkoitat siis yhtiötä jonka Wii-konsolille saapuu ainoana uuden sukupolven koneista Manhunt 2 sekä yksinoikeudella No More Heroes?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

En edelleenkään ymmärrä miksi pelejä pitäisi "sensuroida" (muuttamalla ihmiset roboteiksi, veri vihreäksi yms) tai kieltää kokonaan, jos kuitenkin elokuvateollisuus saa putputtaa samaa mustaa savua ilmoille kuin ennenkin. Veriräiskettä ja pornon pätkää tulee ilmoille enemmän kun ihminen eliniässään ennättää katsoa... lasten ja nuorten ja miksei aikuistenkin (peli)kasvatuksesta tuossa pitäisi lähteä liikkeelle. ei todellakaan siitä että keski-iän ylittäneet tantat alkavat syynätä alaa jonka saattavat tuntea vain pintapuolisesti.

Tieto ei lisää tässä tapauksessa tuskaa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Onhan se kiva kun eurotakapajulassa rahvasta holhotaan. Kohta ei eurooppalaisten tarvitse ajatella itse lainkaan, kun kaikki päätökset tehdään heidän puolestaan Brysselissä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

“Jos tuo toteutuu, niin voinemme julistaa tämän sukupolven konsolien voittajan…
Tattadadaa
NINTENDO”

Tarkoitat siis yhtiötä jonka Wii-konsolille saapuu ainoana uuden sukupolven koneista Manhunt 2 sekä yksinoikeudella No More Heroes?

Jeps, Nintendon suurimmat myyntivaltit (esim. Mariot,Zelda,Metroid Prime) ikäraja 11v.
Vertailuksi X360 hitti Gears Of War ikäraja 18v, Playstation 3 (eiköhän se GTA taas nouse tilastojen kärkeen, ikäraja 18v. Kyllähän tuosta voi jo vetää johtopäätöksiä.