Valitus ei mennyt läpi: Steam-pyörittäjille miljoonasakko Australiassa / Uutiset / pelaaja.fi

Valitus ei mennyt läpi: Steam-pyörittäjille miljoonasakko Australiassa

22.04.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Peliyhtiö Valve joutuu kuin joutuukin maksamaan Australiassa noin kahden miljoonan euron edestä sakkoja kuluttajien harhaanjohtamisesta. Asia sai viimeisen varmistuksensa tällä viikolla, kun Australian korkein oikeus hylkäsi peliyhtiön valituksen sakkotuomiosta.

Valve sekä Australian kilpailu- ja kuluttajakomissio (ACCC) ovat vääntäneet kättä oikeudessa jo vuodesta 2014 asti. Rumba lähti käyntiin siitä, kun ACCC näki Valven Steam-palvelun toimineen maassa lainvastaisesti, sillä se ei tarjonnut vielä tuolloin kunnollisia hyvityskäytäntäntöjä.

Steam on sittemmin ryhtynyt tarjoamaan selvempiä hyvityspalveluja käyttäjilleen, mikä kuitenkin tapahtui Australian tapauksessa liian myöhään. Valve tuomittiin alunperin sakkoihin vuonna 2016, kun tuomioistuin näki Valven toiminnan olleen tosiaan harhaanjohtavaa. Amerikkalaisyhtiö yritti valittaa asiasta useampaankin otteeseen, mutta turhaan.

– Tämä tärkeä ennakkotapaus vahvistaa ACCC:n näkemyksen siitä, että australialaisille kuluttajille asioita myyvien ulkomaisten yhtiöiden on noudatettava lakejamme. Mikäli kuluttaja ostaa verkosta viallisen tuotteen, ovat he oikeutettuja korjaukseen, vaihtoon tai korvaukseen samoin tavoin kuin tavanomaisemmissa kaupoissa asioidessa, ACCC:n edustaja Sarah Court hehkuttaa.

Lähde: ACCC, Gamasutra

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

5/5 kuva 😁

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Mutta mitenkäs kaikki ne mm. konsoliverkkokaupat, joilla minkäänlaista refund-policya ei ole vieläkään olemassa? Microsoft ja Sony esim. saa ilmeisesti tässäkin asiassa erivapauden yksinkertaisesti olemalla isoja.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus Haerski

Microsoft ja Sony esim. saa ilmeisesti tässäkin asiassa erivapauden yksinkertaisesti olemalla isoja.

Sekä Microsoft että Sony kyllä ainakin kertovat sivuillaan aika suoraan, että hyvitykset tai vastaavat ovat mahdollisia esimerkiksi juuri viallisten tuotteiden kohdalla tai paikallisen lain sanelemana, joten ainakin jossain määrin ne lienevät linjassa myös Australian lain kanssa.

Käyttäjän lindario kuva
lindario
Lainaus Qlaos

5/5 kuva 😁

Käyttäjän Hepii89 kuva
Hepii89

hyvä!!!

Nostoja