Valkoisen talon pelitapaaminen poiki tympeän koostevideon peliväkivallasta / Uutiset / pelaaja.fi

Valkoisen talon pelitapaaminen poiki tympeän koostevideon peliväkivallasta

9.03.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
18

Yhdysvalloissa Valkoisessa talossa järjestettiin tällä viikolla luvatusti tapaaminen koskien peliväkivaltaa.

Tapahtumaan osallistui pelialan edustajista mukaan Take-Twon toimitusjohtaja Strauss Zelnick, ZeniMaxin toimitusjohtaja Robert Altman, ESRB-ikärajajärjestön vetäjä Patricia Vance ja Amerikan suurimpien pelijulkaisijoiden lobbausjärjestönä toimivan ESA:n johtaja Mike Gallagher. Muita osanottajia olivat kongressin edustajat Marco Rubio, Vicky Hartzler ja Martha Roby sekä peliväkivaltaa vastaan ennenkin puhuneet Media Research Centren Brent Bozell, Parents Television Councilin Melissa Henson ja kirjailija Dave Grossman.

Tilaisuus pidettiin suljettujen ovien takana, mutta ripauksia sen sisällöstä on tullut silti julki varsinkin tiedotteiden ja haastattelujen kautta. ESA:n tiedotteen mukaan järjestö nosti tapaamisessa esiin jälleen sen, kuinka tutkimukset eivät ole osoittaneet kytköstä videopelien ja oikean maailman väkivallan välillä. Puheeksi nousivat myös vanhempia tukevien peli-ikärajojen olemassaolo sekä suoja, jonka Yhdysvaltain perustuslain ensimmäinen lisäys antaa videopeleille. Muuten tilaisuutta on kuvailtu raporteissa "kohteeliaaksi mutta riitaisaksi", informaatiokeruuseen keskittyneeksi ja noin siis yleisesti varsin tapahtumaköyhäksi.

Valkoisen talon virallisen tiedotteen mukaan tapaamisessa käyty keskustelu keskittyi siihen, turruttaako videopeliviihde amerikkalaisyhteisön väkivaltaan. Samaisessa tiedotteessa Valkoinen talo huomio "presidentin tunnustavan joidenkin tutkimuksien näyttäneen korrelaatiota peliväkivallan ja oikean väkivallan välillä".

Lähinnä eniten huomiota osakseen saanut asia tapaamisessa on ollut Valkoisen talon YouTube-kanavalle ladattu video, joka raporttien mukaan näytettiin tapaamisen alussa. Siinä yhteen on koostettu satunnaisten YouTube-pätkien avulla joukko väkivaltaisia kohtauksia hajanaisista peleistä, kuten Fallout 4:stä, Call of Duty: Modern Warfare 2:sta ja Wolfenstein: The New Orderista ilman sen kummempaa taustoitusta. Katsastaa sen voi alta.

Tapaaminen järjestettiin reaktiona Floridassa alkuvuodessa tapahtuneeseelle kouluammuskelulle. Siihen liittyen Yhdysvaltain presidentti Donald Trump oli ehtinyt jo aiemmin ilmaista, kuinka väkivaltaiset pelit ja elokuvat voivat potentiaalisesti vaikuttaa ihmismieleen.

Tämänviikkoisen tapaamisen jälkeen senaattori Rubio ehti vuorostaan todeta The Washington Postille, ettei olemassa ole todisteita, että Floridan ammuskelulla olisi ollut tekemistä videopelien kanssa. Hän kertoo sen sijaan haluavansa varmistaa, että vanhemmat ovat tietoisia resursseista, joilla he voivat valvoa viihdettä, jolle näiden lapset voivat altistua. 

Lähde: Kotaku, The Washington Post

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Niin, niissä peleissä on ollut ne ikärajamerkinnät jo kohta 30 vuotta. Olkaa vanhempia lapsillenne. Aikuiset toivottavasti saa jatkossakin itse päättää millaista viihdettä kuluttaa.

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Sanon vaan että koko yhdysvallan lapsi/nuorisosysteemi on ihan sekaisin. Se että päivä alkaa lipun palvomisella ei ole normaalia. Sekään ei auta että he jatkuvasti ylistävät sotia missä yhdysvallat on ollu sekin aiheuttaa lasten realismin tajun häviämistä.
Yhdysvaltalaiset eivät vain ole kokeneen sodan kauhuja samanlaisesti kuin muu maailma.

Käyttäjän Bleach90 kuva
Bleach90

Kumma juttu että maassa jossa on lähestulkoon löysimmät aselait maailmassa tapahtuu eniten joukkoampumisia, eikä esimerkiksi Kanandassa tai Iso-Britanniassa missä noita täysin samoja pelejä pelataan ihan yhtä paljon.

Käyttäjän N-Gage kuva
N-Gage

Massamurhat ydinaseilla ja ampuma-aseiden jakelu kansalle on ihan ok, mutta peliväkivalta on pahasta? Hyvin vedetty, White House!

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Olisivat nyt edes Hatred-pelin sisällyttäneet mukaan tuohon klippiin. Absurdia touhua kaikenkaikkiaan.

Käyttäjän Gamer86 kuva
Gamer86
Lainaus Bleach90

Kumma juttu että maassa jossa on lähestulkoon löysimmät aselait maailmassa tapahtuu eniten joukkoampumisia, eikä esimerkiksi Kanandassa tai Iso-Britanniassa missä noita täysin samoja pelejä pelataan ihan yhtä paljon.

Briteissä tosin aseita ei ole edes poliisilla paitsi erikoisjoukoilla

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Kumma että elintaso korreloi väkivallan määrän kanssa.
Aseet ovat mukana vain jos niitä on saatavilla mutta silti jostain kumman syystä joissain maissa missä on jenkkejä vähemmän aseita tapahtuu moninkertaiset määrät henkirikoksia.

Itse kannatan suomen aseenhankinnan yksinkertaistamista ettei joka kerta tarvitsisi hakea hankintalupia.
Kirjoita sopimus aseen omistajan kanssa ja käy rekisteröimässä ase poliisiasemalla.
"Soveltuvuus testit" tietenkin säilytettäisiin.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Tekotavat vain muuttuu kun aseita ei ole, eli aseetkaan ei ole se ongelma.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Aseilla on vaan huomattavasti helpompaa tappaa, koska ne on tehty sitä varten.

Käyttäjän Gamer86 kuva
Gamer86
Lainaus OsKu

Aseilla on vaan huomattavasti helpompaa tappaa, koska ne on tehty sitä varten.

Ei ole tappamista varten tehty vaan ampumaharrastusta ja metsästys