Valmiina Nintendo-uutisiin! Täyspitkä Nintendo Direct -lähetys vahvistui tälle viikolle / Uutiset / pelaaja.fi

Valmiina Nintendo-uutisiin! Täyspitkä Nintendo Direct -lähetys vahvistui tälle viikolle

22.09.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6
Nintendo Direct, Nintendo, verkkolähetys, Switch, julkistus, game Boy,

Nintendo on valmis tekemään taas julkistuksia ja peliesittelyjä, sillä uusi Nintendo Direct-lähetys on vahvistunut tällä viikolla.

Tarkalleen ottaen Suomen aikaan uusi lähetys pyörähtää käyntiin perjantaina 24. syyskuuta kello 1.00 ja kestää noin 40 minuuttia. Pelijätin mukana lähetys keskittyy ennen kaikkea talven aikana saapuviin Switch-peleihin.

Lähetys on seurattavissa YouTuben kautta. Soitin on upotettu  katsottavaksi myös uutisen oheen.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

En tiiä miksi, mutta odotukset eivät ole korkealla. Varmaan Metroid keskittyvä lähetys, mutta julkaisu on jo ovella, niin hypejunaa tuskin enää voi kiihdyttää. Botw2 jotain uutta infoa? Olisi kiva yllätys, mutta epäilen. Jotain muuta? Toivottavasti jotain kiinnostavaa, valitettavasti tuntuu kuin switchin kultavuodet ovat jo takana.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami
Lainaus Paladin777

En tiiä miksi, mutta odotukset eivät ole korkealla. Varmaan Metroid keskittyvä lähetys, mutta julkaisu on jo ovella, niin hypejunaa tuskin enää voi kiihdyttää. Botw2 jotain uutta infoa? Olisi kiva yllätys, mutta epäilen. Jotain muuta? Toivottavasti jotain kiinnostavaa, valitettavasti tuntuu kuin switchin kultavuodet ovat jo takana.

Mitä horiset? Sieltä on tulossa Shin Megami Tensei V, joka on todennäköisesti samanlainen megahitti kuin Persona 5. Sitten tulevat maailman menestyneimmän franchisen uusimmat pelit, Pokémon Brilliant Diamond ja Shining Pearl, joita kuitenkin miljoonat pelaajat ovat odottaneet (joskaan niitä tuskin enää tässä lähetyksessä käsitellään). Myös Advance Wars 1+2: Re-Boot Campista kohistaan, kun rakastettu strategiapelisarja tekee pitkään odotetun paluun. Koska lähetys kestää peräti 40 minuuttia, yllätyksiäkin mahtuu todennäköisesti mukaan. Vaikka minua ei mainitsemasi Metroid kiinnosta yhtään, olen silti sitä mieltä, että näin vahvaa loppuvuotta Switchillä ei ole vielä ikinä ollut :D. Elämmekö samalla maapallolla? Voisiko olla, että Switchin pelitarjonnan sijaan pelimakusi on kaventunut? Japanissakin juuri hiljattain sattui temppu, joka oli viimeksi sattunut 80-luvulla: viikon myydyimpien pelien top30 koostui ainoastaan yhden konsolin peleistä - arvaat varmaan minkä.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Disco Elysium: The Final Cutin julkaisupäivä varmaan ilmoitetaan vihdoin. Alan Waken Remasterista oli kanssa jotain huhua Switchille.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Life is Strange: True Colorsin julkaisupäivä olisi kiva uutinen. Tosin haluaisin varmaan pelin fyysisenä ja ehkä kaikki DLC olisi myös kiva saada mukaan. Jos saa toivoa ihan mitä vain, niin uusi Kirby-peli, joka olisi sarjan Odyssey.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

SMT V on Atluksen peli ei Nintendon. Toivon mukaan tulee samanlainen megahitti kuin P5, mutta eipä P5/r myynnit ole kuitenkaan ihan niin kovia kuin megahitti vaatisi. Sanoisin, että P5 tai koko P sarja on aliarvostettu, joka näkyy kyllä kokonaismyynneissä.

Pokemoneja tulee vuosittain Nintendolta, arvosanat ovat myös olleet sen mukaisia. Metacriticistä voi tarkastella. Tietenkin Pokemoneissa eletään uutta kultakautta, ja varmaan myyvät hyvin. Mutta odotukset uusia pokemoneja kohtaan ovat aika matalat. Myynti ei ole hyvän pelin ainut tunnusmerkki. Tuossa voi katsoa esim. Persona sarjaa.

Switch on ollut mainio laite, mutta suurin osa viime aikaisista peleistä on ollut Wii tai Wii U portteja. Itselle Switch viime aikoina pölyttynyt. Parhaat Switch pelit jotka viime aikoina on tullut pelattua ovat Wii portteja. Samaan aikaan Sony ja Microsoft lyövät höyryä kattilaan joko jatko-osilla tai uusilla ip. Eikä PC:lläkään huonosti meni.

Microsoft tuo Xcloudia kehiin ja Valve taas Steamdeck, Switchin kannettavuus ei ole enää yhtäkova ominaisuus kuin 5 vuotta sitten. Jos Nintendo jatkaa nojaamista Wii U portteihin ja joka vuotisiin Pokemoneihin, niin sanoisin, että kultakausi oli ja meni.

Vielä lisäyksenä kilpailuun, Steam ja Microsoft kilpailevat ihan erihinnoilla kuin Nintendo.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Paladin777

SMT V on Atluksen peli ei Nintendon.[--]

Mitä väliä sillä julkaisijalla on, kun ainakin tällä tietoa SMT V on kuitenkin Switchin yksinoikeus?

Ja ainakin omalla kohdalla on tullut huomattua, että jos pelkkien yksinoikeuksien varaan laskee laitteen kiinnostavuuden, niin kaikki konsolit kyllä jää auttamatta pölyttymään pc:n tieltä. Switchiä kuitenkin tulee usein preferoitua jopa pc:n rinnalla sen kannettavuuden ansiosta. Indie- ja remastermasiinaksi erinomainen ja kaupan päälle silloin tällöin joku erinomainen yksinoikeus. Tällä hetkellä paljon kiinnostavampi kombo, kuin PS5 tai XSX.

PS4 on ollut tänä vuonna aika käyttämättömänä, koska sitä ei enää tarvitse edes Netflix-masiinaksi. Switch sen sijaan kotonakin viikoittaisessa käytössä plus landella aina mukana.

Nostoja