Valorant-räiskinnän parjattu huijaustenestojärjestelmä estää muiden sovellusten käynnistämisen / Uutiset / pelaaja.fi

Valorant-räiskinnän parjattu huijaustenestojärjestelmä estää muiden sovellusten käynnistämisen

29.04.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
2
Valorant, Riot Games

Riot Gamesin uutuusräiskintä Valorantin huijaustenestojärjestelmä on herättänyt taas närää pelaajien keskuudessa.

Pelaajat ovat kertoneet Valorantin vaatiman Riot Vanguard -huijauksenestosovelluksen estävän harmittomien sovellusten käynnistämisen, vaikka peli ei olisi edes päällä. Esimerkkejä estetyistä sovelluksista ovat esimerkiksi Windowsin Muistio-sovellus sekä laitteiston monitorointi- ja hallintasovellukset.

Riot Games on kommentoinut Reddit-keskustelusivustolla pyrkivänsä pitämään estettyjen sovellusten määrän minimissään. Studion mukaan lähes kaikki estetyt sovellukset sisältävät tunnettuja haavoittuvuuksia. Riot muistuttaa, että pelaajat voivat myös sulkea Vanguardin, mutta tällöin Valorantin pelaaminen ei onnistu ennen tietokoneen uudelleenkäynnistämistä.

Lähde: Reddit

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Eihän tämä nyt enää uutinen ole. Toivottavasti tämä tällainen että yleisty. Muistuttaa aika rankasti takavuosien StarForce -kopionestosta, joka toimi vähän samaan tapaan, josta kärsi pahiten maksavat asiakkaat.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Täytyy tutkia tarkemmin miten tuo on teknisesti toteutettu. Kuulostaa aika hurjalta, että peli joudutaan asentamaan tai suorittamaan oikeuksilla, joilla voi estää täysin riippumattomien sovellusten suorittaminen.