Liikkumaan kannustava Pokémon GO -mobiilipeli julkaistaan myös Suomen kamaralla muutamien päivien sisällä.

Taskuhirviöiden uusi tuleminen on ollut Nintendolle jo viikko Uuden-Seelannin, Australian ja Pohjois-Amerikan julkaisun jälkeen kiistaton menestys. Japanilaisjätin osakkeet ovat kohonneet huminalla, eikä pelimaailma ole viime päivinä puhunut liioin muusta kuin Pokémon Go’n aiheuttamista – enemmän tai vähemmän hupaisista – lieveilmiöistä.

Uutterat taskuhirviöiden metsästäjät ovat esimerkiksi ruuhkauttaneet Australian Darwinissa sijaitsevan poliisiaseman, koska paikalta sattui löytymään pokepalloja suoltava Pokestop-piste. Paikalliset viranomaiset joutuivat kommentoimaan hämminkiä jopa virallisilla Facebook-sivuillaan.

Pokémon GO -ilmiö on kantaunut myös ajan hermolla olevien rötöstelijöiden korviin. Missourissa sijaitsevassa O’Fallonin kaupungissa rikolliset ovat houkutelleet viattomia Pokémon-kouluttajia syrjäkujille taskuhirviöiden perässä. Poliisi sai epäillyt kiinni näiden tehtailtua vastaavia ryöstöjä muuallakin.

Pelaaja uutisoi eilen amerikkalaisesta Shayla Wigginsistä, jonka Pokémon-tutkimusmatka johti suoraan Big Wind River -joessa kelluvan ruumiin luo. Paikallisen miehen kuolemaan ei liittynyt rikosta.

Androidille ja iOS-laitteille ilmestyvä Pokémon GO on menestyksestään huolimatta kärsinyt suurista serveriongelmista, jonka vuoksi laajempaa julkaisua on jouduttu toistaiseksi lykkäämään. Kehittäjä Niantic Labs on kuitenkin valmis julkaisemaan odotetun pelinsä ”muutamien päivien sisällä” myös Euroopassa.

Kärsimättömimmät eurooppalaiset pelaajat ovat ehtineet ladata Pokémon GO’n mobiililaitteilleen erilaisia kiertoteitä käyttäen. Virallinen julkaisu on silti odottamisen arvoinen, sillä verkosta löytyy myös virusten ja haittaohjelmien saastuttamia asennuspaketteja.

Lähde: Polygon, The Verge

Lisää luettavaa