Valven tovin aikaa kiusoittelema virtuaalitodellisuusvisiiri Index on esitelty virallisesti. Valven tällä kertaa itsenäisesti työstämä laitekokonaisuus lupaa tarjota huippuluokan virtuaalitodellisuuskokemuksen, minkä pitäisi tulla ilmi niin laseissa itsessään, sen ohjaimissa kuin myös sen hyödyntämissä tukiasemissa.

Virtuaalitodellisuuslasit itse on varustettu 1440×1600 RGB LCD -kaksoisnäytöillä, jotka tukevat oletuksena 120 hertsin kuvataajuksia ja ovat myös toimivia kokeellisessa 144 hertsin tilassa. Näkökentästä luvataan vuorostaan 20 astetta laajempaa kuin mitä HTC Vivella on tarjota, kun taas äänentoistoon se käyttää luonnollisempaan ääneen tähtääviä off-ear-kuulokkeita.

Käyttömukavuuden suhteen Indexiin luvataan runsaasti säätömahdollisuuksia niin pään koon, kasvojen, korvien sijainnin kuin silmien välisen etäisyyden suhteen. Magneettisen kasvosuojuksen pitäisi olla myös helppo puhdistaa ja vaihtaa. Vuorostaan kehittäjille luvataan laitteeseen hyödynnettäviä laajennuspaikkoja ja tietokonenäköön keskittyviä koodausmahdollisuuksia.

Indexin ohjaimista erityislaatuisen tekee varsinkin niiden kyky havaita käyttäjän sormien liikettä, sijaintia ja painetta. Tämän pitäisi mahdollistaa aina vain luonnollisemmat vuorovaikutusmahdollisuudet peleissä, kun samalla se hyödyntää myös tavanomaisia elementtejä, kuten nappeja ja liipaisimia, eli sen pelaamiseen ei tarvitse käyttää vain yksinomaan sitä varten suunniteltuja pelejä. Index on yhteensopiva myös esimerkiksi HTC Viven ohjaimien ja muiden SteamVR-seurantaa tukevien ohjainten kanssa.

Uusien tukiasemien voimin Indexin kerrotaan vuorostaan tarjoavan korkealaatuisempaa liikkeenseurantaa samalla, kun se kasvattaa kantama- ja näkökenttämahdollisuuksia. Neljän tukiaseman voimin pelialueen voi kasvattaa parhaimmillaan 10 x 10 metrin kokoiseksi, mutta Index ei vaadi moisen setin hyödyntämistä kuitenkaan käyttäjältään. yhden tukiaseman kantamaksi kerrotaan seitsemän metriä ja näkökentäksi 160º x 115º.  Tarvittaessa Index tukee ohjaimien tavoin kaikkia SteamVR-seurantaa tukevia tukiasemia, kuten Viven vastaavia.

Ennakkotilattavaksi Index eri osineen saapuu huomenna toukokuun 1. päivä. Sellaisenaan lasit kustantavat noin 539 euroa. Yhdessä ohjainten kanssa niitä myydään 799 euron paketissa. Kun mukaan heitetään kaksi tukiasemaa, tulee hintaa paketilla 1079 euroa.

Tarkemmin laitteen tietoihin voi paneutua esimerkiksi sen Steam-tuotesivuilla ja lähdelinkistä löytyvillä kotisivuilla..

Lähde: Valve

Lisää luettavaa