Uusi oikeuskanne syyttää pelijätti Valvea hintakilpailun rajoittamisesta.

Viiden henkilön nostamassa oikeuskanteessa Valven väitetään käyttävän Steamin markkina-asemaa hyväkseen hintakilpailun rajoittamisessa. Kanteen mukaan Steamissa pelejä myyvien kehittäjien ja julkaisijoiden tulee suostua niin kutsuttuun suosituimmuusehtoon, jonka perusteella pelejä on myytävä Steamissa samaan hintaan kuin muillakin alustoilla. Ehdon vuoksi julkaisijat eivät voisi myydä pelejä halvemmalla esimerkiksi Epic Games Storessa, mikäli peli on samaan aikaan myynnissä myös Steamissa. Kanteen mukaan ehto estää Steamin kilpailijoita hyödyntämästä edullisempaa hinnoittelua sekä pienempiä komissioita kuluttajien ja kehittäjien houkuttelemiseen.

Valven hinnoitteluehdoista on puhunut julkisuudessa myös Epic Gamesin perustaja ja toimitusjohtaja Tim Sweeney, jonka Twitter-viesteihin myös kanteessa viitataan.

Kanteessa eritellään Valven ohella myös joukko pelijulkaisijoita, kuten CD Projekt, Ubisoft sekä Devolver Digital, joita syytetään mahdollisesta kilpailun rajoittamisesta hyväksymällä Steamin ehdot. Kanteessa oikeutta pyydetään kieltämään Valvea ja julkaisijoita käyttämästä suosituimmuusehdon tapaisia kilpailua rajoittavia ehtoja.

Valve tai muut kanteessa mainitut yhtiöt eivät toistaiseksi ole kommentoineet oikeusjuttua.

Lähde: Hollywood Reporter

Lisää luettavaa