Pelijätti Valve kertoo narauttaneensa kymmeniä tuhansia Dota 2 -huijareita nokkelalla menetelmällä.

Valve on paljastanut jakaneensa äskettäin pysyviä pelikieltoja yli 40 000:lle Dota 2 -huijareille. Yhtiö paljasti samalla myös nokkelan menetelmänsä huijareiden kiinni saamiseksi.

Yhtiön kertoo Dota 2 -huijausohjelmien lukevan asiakasohjelmistosta tietoa, joka ei normaalitilanteissa olisi käyttäjien saatavilla. Kyseisen datan avulla pelaajat voisivat esimerkiksi nähdä tietoja, joihin heillä ei voisi olla pääsyä normaaleissa pelitilanteissa.

Valve hyödynsi huijausohjelmien hyödyntämiä menetelmiä huijareiden kiinni saamiseksi. Yhtiö piilotti Dota 2:n asiakasohjelmistoon tietoja, joita peli ei normaalisti käytettynä lukisi lainkaan. Niin kutsuttuun hunaja-ansaan lankesivat siis pelkästään huijausohjelmistoja hyödyntäneet pelaajat, jotka Valve on menetelmän avulla pystynyt tunnistamaan luotettavasti huijareiksi.

Yhtiö muistuttaa Dota 2 -pelaajia, että asiakassovelluksen tietoja lukevien sovellusten käyttäminen on kiellettyä. Kiellon rikkominen voi Valven mukaan johtaa pysyvään pelikieltoon, oli kyseessä sitten harrastaja tai ammattipelaaja, joille kiinni jääminen tarkoittaa myös osallistumiskieltoa Valven järjestämiin tapahtumiin.

Lähde: Valve

Lisää luettavaa