Valve jahtaa Half-Life 3 -tavaramerkkiä Euroopassa

PÄIVITETTY: "Half-Life 3" -nimeä koskeva tavaramerkkihakemus näyttää kadonneen tietokannasta, josta se bongattiin.

6.10.2013 03:05

Päivitys 6.10. kello 1.15: Hakemus ”Half-Life 3” -tavaramerkkiä koskien näyttää kadonneen tietokannasta, josta se alkujaan löydettiin. Tapahtuma onkin saanut ihmiset pohtimaan hakemuksen aitoutta.

Fanisivusto ValveTime on huomioinut, että samaisesta tietokannasta on löytynyt myös lokakuussa lähetetty vastaavanlainen hakemus liittyen ”Portal 3” -nimeen. Kirjoitushetkellä hakemukseen liittyviä tietoja on vielä mahdollista selata läpi, mutta voi olla vain ajan kysymys, milloin nekin katoavat.

Alkuperäinen uutinen 1.10: Yhdysvaltalaispelitalo Valve on pyrkinyt rekisteröimään nimeä ”Half-Life 3” tavaramerkikseen Euroopassa. Tarkkasilmäisimmät internet-selaajat löysivät tiedon Euroopan unionin tavaramerkkirekisterin sivuilta.

Sivustolta liikenevien tietojen mukaan nimeä koskeva tavaramerkkihakemus on jätetty 29. päivä syyskuuta. Sillä nimenomaan halutaan rekisteröidä nimi video- ja tietokonepelikäyttöä varten.

Tälläkin hetkellä pelkkä nimi ”Half-Life” kuuluu jo Valven tavaramerkkeihin Euroopassa.

Luonnollisesti pelkästä tavaramerkin rekisteröinnistä ei voida olla varmoja, mitä yhtiö aikoo nimellä varsinaisesti tehdä. Viimeksi Half-Life-pelattavaa saatiin vuonna 2007 Half-Life 2: Episode Twon muodossa, minkä jälkeen spekuloinnit Half-Life 3:sta ovat menneet niinkin naurettaviin mittasuhteisiin ilman tuloksia, etteivät jotkut enää usko pelin koskaan muuttuvan todellisuudeksi.

Viimeksi Valve pyöri otsikoissa erityisesti viime viikolla, jolloin se valotti pelipalvelu Steamin tulevaisuutta. Tuolloin se sekä julkisti kosketuslevyjä hyödyntävän Steam-ohjaimen että Linux-pohjaisen SteamOS-käyttöjärjestelmän.

Valven viimeisin varsinainen oma peli on tänä vuonna pitkän beetatestausrupeaman jälkeen virallisesti julkaistu Dota 2.

Lähde: Polygon, NeoGAF, OHIM

Lisää luettavaa