Valve jakoi kuusinkertaisen määrän pelikieltoja CS:GO:n muututtua ilmaiseksi / Uutiset / pelaaja.fi

Valve jakoi kuusinkertaisen määrän pelikieltoja CS:GO:n muututtua ilmaiseksi

8.01.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6

Counter-Strike: Global Offensiven muuttuminen ilmaiseksi poiki moninkertaisen määrän pelikieltoja Valven huijauksenestojärjestelmässä.

CS:GO tuli yllättäen joulukuussa pelaajien saataville ilmaiseksi. Pian muutoksen jälkeen Valve Anti-Cheat alkoi näyttää poikkeuksillisia pelikieltomääriä. Järjestelmässä jaettiin joulukuussa pelikieltoja yhteensä yli 600 000 käyttäjätilille. Lukema on poikkeuksellinen, sillä kuukausittaisten pelikieltojen määrä ei ole aikaisemmin ylittänyt 15 vuoden aikana 200 000 kappaletta. Esimerkiksi marraskuussa pelikieltoja jaettiin noin 100 000 käyttäjätilille.

Pelikieltojen ohella CS:GO:n ilmaisuus näkyi myös pelaajamäärissä. Steam-tilastojen mukaan pelillä oli joulukuussa noin kaksinkertainen määrä pelaajia edeltävään kuukauteen verrattuna.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ilmeisen moni tuntuu nyt vähemmillä riskeillä kokeilevan miltä tuntuu dominoida. Tietenkin vain huijausten avulla kun ei taidot muuten riitä.

En kyllä tajua mitä iloa siitä saa kun huijatessa ne oma taidot ei juuri parane ja ei saavuta tuloksia omilla taidoillaan. Tietenkin perinteinen vahingonilo muiden pelien pilaamisesta mutta siitäkin saisi parhaan ilon jos kohde olisi jotenkin tuttu tai reaktion saisi jotenkin itse nähdä.

Itse en kenenkään pelien pilaamista harrasta mutta vahingonilo kuuluu aika perustavan ikävästi ihmisluonteeseen. Toki itse sitä saattaa "harrastaa" sen osalta että esim. oikeasti onnistuu jotain samaa tyyppiä kurmottamaan useampaan otteeseen.

Käyttäjän Pötkö kuva
Pötkö
Lainaus zappah

vahingonilo kuuluu aika perustavan ikävästi ihmisluonteeseen.

Ihmisiä on paljon erilaisia, enkä itse usko, että vahingoniloisuus olisi jotenkin koodattu meihin sisäisesti. Ainakaan se vahingoniloisuus, mitä huijarit harrastavat.

Todennäköisesti huijarit nauttivat siitä vallan tunteesta, kun kukaan ei pärjää heille.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Pötkö

Ihmisiä on paljon erilaisia, enkä itse usko, että vahingoniloisuus olisi jotenkin koodattu meihin sisäisesti. Ainakaan se vahingoniloisuus, mitä huijarit harrastavat.

Todennäköisesti huijarit nauttivat siitä vallan tunteesta, kun kukaan ei pärjää heille.

Joo, aina löytyy ihmisiä, joille se valta itsessään on tärkeämpi juttu kuin tapa, millä sen saavutti. Tässä ilmiö toistuu vaan kaikkein low-leveleimpänä ja lyhytaikaisimpana. Anonymiteetti, ilmainen peli, riskit siis aika minimissä.

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Muistan kun ihmiset väitti että tämä ilmaiseksi muuttuminen ei vaikuttaisi huijaajien määrään paljoa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus taistelujake

Muistan kun ihmiset väitti että tämä ilmaiseksi muuttuminen ei vaikuttaisi huijaajien määrään paljoa.

Kukas näin väitti? Totta kai ilmaisuuden myötä vähenevä riski aiheuttaa sen, että huijarit lisääntyy. F2p-puolella ero voi näkyä, vaikka toki osan selittää sekin, että myös pelaajamäärät ovat arviolta tuplaantuneet. Prime on sitten asia erikseen, koska käytännössä palvelu toimii samanlaisena "huijauksenestona", kuin pelin maksullisuuskin, eli tarjoaa Prime-pelaajille omat serverit, jonne f2p-jonneilla ei ole asiaa.

Varmasti tilanne myös tasaantuu aikanaan: kun VAC jakaa banneja vanhaan tyyliin, niin eiköhän se kokeilunhalu siitä ala tippumaan. En myöskään epäile sekuntiakaan, etteikö siellä vielä juoksisi roppakaupalla riemuidiootteja huijaamassa ihan vaan sen takia, että haluavat "näyttää Valvelle, että ilmaisuus oli huono idea".

Käyttäjän akitus kuva
akitus

Tämän takia en ole suuri cross-playn ystävä kun puhutaan PC pelaajista, PC pelaajat sais mun puolesta pelata keskenään, koska huijaaminen PC:llä on 99x helpompaa kuin konsolilla.
Jos PC pelaajat ja konsolipelaajat laitetaan samaan nettipeliin, niin sieltä tulee PC:n mukana todella paljon huijareita.

PC:llä voi ostaa rahalla wallhakkeja sun muuta, ei vaadi edes taitoa se huijaaminen.

Nostoja