Valve julkisti Steam Broadcastingin – striimaa pelaamistasi suoraan Steamista käsin

Valve on julkistanut Steamiin jälleen yhden uuden ominaisuuden. Nyt julkisuuteen tuotu Steam Broadcasting mahdollistaa oman pelaamisen suoratoistamisen muiden pelaajien nähtäville suoraan Steamista käsin.

2.12.2014 20:06

Pelipalvelu Steam on vastaisuudessa tarjoamassa mahdollisuuden suoratoistaa pelaamistaan muiden Steam-käyttäjien katsottavaksi. Uusi ominaisuus tottelee nimeä Steam Broadcasting ja se on kirjoitushetkellä beetavaiheessa.

Steam Broadcasting toimii suoraan Steamin itsensä kautta, eikä se vaadi erillisen lähetysnapin painamista toimiakseen. Sallitessasi, että muut pelaajat voivat katsoa pelaamistasi, näpäyttää Steam lähetyksen automaattisesti päälle, kun esimerkiksi kaverisi aloittaa pelaamisesi seuraamisen. Lähetyksiään ei toki ole myöskään pakko rajoittaa vain tuttujen nähtäväksi, vaan niitä voi jakaa myös koko Steam-yhteisön katsottavaksi.

Verkkolähetysten seuraamista tukevat tällä hetkellä virallisesti Steamin oma asiakasohjelma, Chrome sekä Safari.

Ainakin toistaiseksi Steam Broadcasting tukee vain suoran videokuvan lähettämistä eli lähetyksiään ei siis voi tallentaa mihinkään. Valve pitää myös yhteisön avustamana silmällä, ettei lähetyksiin lipsahda esimerkiksi pornoa, pelihuijausten esittelyä tai sellaista tekijänoikeudella suojattua materiaalia kuten lehtiskannauksia.

Tarkemmat säännöt ja ohjeet Steam Broadcastingin käyttöön liittyen löytää Steamin kotisivuilta.

Lisää luettavaa