Valve on uudistanut käytäntöjään Steamin kiellettyjen sisältöjen osalta.

Steamin äskettäin uudistetut sisältöehdot kieltävät kehittäjiä julkaisemasta alustalla sisältöä, jotka perustuvat kryptovaluuttojen tai NFT:iden vaihdantaan tai jakeluun. Digitaalisten sisältöjen omistusoikeuksien osoittamiseen käytettyä NFT-teknologiaa on alettu hyödyntää myös peleissä, mutta Steamin uusi linjaus hillinnee lohkoketjujen hyödyntämistä laajamittaisesti.

Yksi varhaisista lohkoketjuteknologiaa hyödyntävistä peleistä on Age of Rust, jossa pelaajat ansaitsevat saavutuksistaan NFT:itä. Age of Rustin kehittäjä SpacePirate Games on ottanut tuoreeltaan kantaa Steamin uuteen linjaukseen. Studio harmittelee Twitter-tilillään lohkoketjuja hyödyntävien pelien kieltoa, mutta kertoo jatkavansa NFT-teknologian ja pelien kehittämistä edelleen muita jakelualustoja silmällä pitäen.

Valve ei ole perustellut kryptovaluutta- ja NFT-kieltoa julkisesti. SpacePirate Gamesin mukaan Valve on kuitenkin perustellut päätöstään studiolle toteamalla, ettei alustalle sallittaisi sisältöä, jolla voisi olla arvoa myös todellisessa maailmassa.   

Lähde: Valve

Lisää luettavaa