Valve kielsi NFT:t ja kryptovaluutat Steamista / Uutiset / pelaaja.fi

Valve kielsi NFT:t ja kryptovaluutat Steamista

16.10.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6

Valve on uudistanut käytäntöjään Steamin kiellettyjen sisältöjen osalta.

Steamin äskettäin uudistetut sisältöehdot kieltävät kehittäjiä julkaisemasta alustalla sisältöä, jotka perustuvat kryptovaluuttojen tai NFT:iden vaihdantaan tai jakeluun. Digitaalisten sisältöjen omistusoikeuksien osoittamiseen käytettyä NFT-teknologiaa on alettu hyödyntää myös peleissä, mutta Steamin uusi linjaus hillinnee lohkoketjujen hyödyntämistä laajamittaisesti.

Yksi varhaisista lohkoketjuteknologiaa hyödyntävistä peleistä on Age of Rust, jossa pelaajat ansaitsevat saavutuksistaan NFT:itä. Age of Rustin kehittäjä SpacePirate Games on ottanut tuoreeltaan kantaa Steamin uuteen linjaukseen. Studio harmittelee Twitter-tilillään lohkoketjuja hyödyntävien pelien kieltoa, mutta kertoo jatkavansa NFT-teknologian ja pelien kehittämistä edelleen muita jakelualustoja silmällä pitäen.

Valve ei ole perustellut kryptovaluutta- ja NFT-kieltoa julkisesti. SpacePirate Gamesin mukaan Valve on kuitenkin perustellut päätöstään studiolle toteamalla, ettei alustalle sallittaisi sisältöä, jolla voisi olla arvoa myös todellisessa maailmassa.   

Lähde: Valve

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Ulina oli odotettavaa, mutta helvetin hyvä että syöpä on nyt kitketty pois steamista. Jatkakoon muualla ja halukkaat etsiköön sen sieltä.

Käyttäjän Sefriol kuva
Sefriol

Kryptovaluuttojen ja NFT:den ongelma on mielestäni sama kuin uhkapelaamisessa. Osallistujien pitää pystyä ymmärtämään riskit ja mitä on valmis menettämään. NFT:den ja kryptovaluuttojen parissa tämä ongelma on vielä pahempi, sillä ne ovat todella monimutkaisia järjestelmiä, joten ei ole kauhean yllättävää, että Valve tähän puuttuu.

Samaan aikaan Valve tosin sallii uhkapelaamisen alustallaan, mutta ehkä ero tässä on että NFT ja kryptovaluutat ovat vain vaikeampia ihmisten ymmärtää ja samalla myös reguloida. Helpompaa Valvelta vain kieltää ne suoralta kädeltä.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

IMAGE(https://i2.wp.com/hurraakerkko.com/wp-content/uploads/2018/02/ilon-ja-onnen-p%C3%A4iv%C3%A4.jpg?fit=576%2C570&ssl=1)

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

aika lapsellista toimintaa valvetta

Käyttäjän undead10000 kuva
undead10000

Tyhmä kommentti poistettu

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Kryptossa on toki paljon ongelmia, mutta sen potentiaali jää aina loputtoman demonisoinnin alle, joten se tuskin ikinä pystyy kehittymään ja täten jää rikollisten työkaluksi. Kielletään kaikki valuutta, kun oikea raha aiheuttaa myös rikollisuutta.

Nostoja