Valve lopettaa Steam Linkin tuotannon / Uutiset / pelaaja.fi

Valve lopettaa Steam Linkin tuotannon

21.11.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5

Valven on kertonut päättävänsä Steam Linkin tuotannon.

Kolme vuotta sitten julkaistu Steam Link on pelien suoratoistoon lähiverkossa tarkoitettu laite, jonka avulla pelejä voi lähettää tietokoneelta esimerkiksi television ruudulle. Steamissa julkaistun viestin mukaan Steam Linkin varastot ovat päättymässä pikkuhiljaa sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa, eikä Valvella ole aikomusta tuottaa laitteita lisää.

Steam Linkin tuki jatkuu kuitenkin edelleen sekä fyysisten laitteiden että älylaitteille julkaistujen sovellusten muodossa.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Jahas, tämän uutisen myötä viimeiset kappaleet ilmeisesti lähti hyllystä kuin ammuttuna. Nyt Steam-kauppasivu myy pelkkää ei-oota.

Pitkään mietin hankkimista ja nyt tavallaan olisi uuden järjestyksen puolesta ollut tarvettakin, mutta siinä taisi se mahdollisuus mennä. Toivottavasti Smart-TV -sovellustuki nyt sitten laajenee, ettei seuraavan tv:n hankinnassa ole rajoitettu pelkkään Samsungiin.

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu

Steam Link on kyllä älyttömän kätevä pieni Linux-laite. In-home streaming on yksi Steamin tärkeimpiä ominaisuuksia, koska itselläkin varsinainen pelikone sijaitsee toisessa kerroksessa.

Toisaalta ymmärrän Valven keskittymisen appseihin äly-TV:ille ja muille laitteille, mutta itsenäiselläkin Linkillä olisi edelleen paikkansa jos appseja ei saada joka valmistajan tuotteille (eikä saadakaan).

Kivana extrana Steam Linkin pystyy helposti roottaamaan ja ajamaan siinä verkkopalveluita, sekä muuta Linux-softaa. Itse hyödynnän tätä kotiautomaation ohjauksessa varsinaisen kotiautomaatiohubin (Raspberry Pi) rinnalla.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Steam link on kyllä loistava tapa striimata pelejä kämpässä, Onneksi saman voi appseilla tai viimeistään jollain mediacenter peeceellä eikä ominaisuutta rajoiteta linkkiin.

Käyttäjän jolle95 kuva
jolle95

Vinkkinä jos joku sattuisi omistamaan DNA:n TV hubin. Yllätyin eräänä päivänä todella suuresti kun sen sovelluskaupasta on saatavilla ihan Valven julkaisema Steam Link sovellus ilmaiseksi eli ei tarvitse tuota laitetta ollenkaan. Andtoid TV on tuon DNA Hubin käyttiksenä, että luultavasti muillekkin tuotä käyttistä käyttäville on saatavilla.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Itse striimasin Nvidia Shield TV:llä kunnes totesin, että kokemus ei ole sama kuin kytkemällä kone suoraan TV:seen vaikka vehje kykeni ihan tekemään sen 4K ja 60 fps. Onneksi joku osti sen samantien kun pistin myyntiin ja sain melkein omani pois. Android TV on myös paskin viritys mitä olen käyttänyt. LG:n web-OS hakkaa sen mennen tullen ja palatessa.

Tästä Steamlinkistä ei ole kokemusta, mutta tuskin se mitään paremmin tekee kuin tuo Shield.

Nostoja