Valve muutti Steam-käyttöehtojaan: "Early Access -peli ei välttämättä koskaan valmistu" / Uutiset / pelaaja.fi

Valve muutti Steam-käyttöehtojaan: "Early Access -peli ei välttämättä koskaan valmistu"

5.06.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
7

Valve on muuttanut Steam-palvelunsa käyttäehtoja.

Nyt Steamin Early Access -sivuston Usein kysyttyjä kysymyksiä -osiossa sanotaan suoraan, että jotkut Early Access -pelit eivät välttämättä koskaan valmistu, ja pelaaja ostaa pelin tietoisena Early Accessin riskeistä.

GameaBeat-sivusto otti yhteyttä Valveen asian tiimoilta. Valven markkinointipäällikkö Doug Lombardi kertoi, että Valvella halutaan olla avoimia sen suhteen, että Early Access -pelit eivät välttämättä koskaan valmistu lopulliseen muotoonsa.

Samainen sivusto luetutti vanhat käyttäehdot asianajajalla. Tämän mukaan vanhatkin käyttöehdot pitivät paikkansa, eikä lakiteknisten syiden takia Valven olisi pitänyt niitä mitenkään muutella. Vaan parempi tietenkin näin.

Lähde: Venturebeat.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Drifu kuva
Drifu

Aika hulluksi menee.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Lakatkaa hyvät ihmiset ostamasta raakileita. Niin kauan tällainen hämäräpuuha jatkuu, kun rahaa tulee ovista ja ikkunoista. On niitä valmiita peöejäki myynnissä. Harmi vain, että yleensä nekin parin gigan day one päivityksellä.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Eli Valve ei sitten oikeasti aio tehdä asialle mitään?

Käyttäjän Lozjudai kuva
Lozjudai

Siis mitäs helvettiä nyt oikeesti.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn
Lainaus käyttäjältä snaketus

Lakatkaa hyvät ihmiset ostamasta raakileita.

Sanotaanko näin, että "early access" oli hyvä idea niin kauan, kun sitä käyttivät pienet kehittäjä(tiimi)t, joilla ei ollut varaa saada peliään valmiiksi muuten. Mielestäni ihmiset voivat jatkaa raakileiden ostamista tällaisissa tapauksissa, mutta jos kyse on vain aikaisemman rahan toivosta, niin sen laittaisin pannaan. Voisi olla melkein parempi, että "early access" poistettaisiin Steamista kokonaan ja ulkoistettaisiin esimerkiksi Desuraan, joka on muutenkin enemmän indiepainotteisempi, joten "raakileet" sopisivat sinne paremmin.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Eikö tämän pitäisi olla jo itsestäänselvyys? Ostat pelin keskeneräisenä, joten yhtiö voi mennä konkkaan, kehittäjä kuolla, kehittäjän kovalevyt pamahtaa, ihmisten kiinnostus olla pientä ettei tule rahaa, olla niin iso projekti ettei kehittäjän taidot riitä, jne.

Early Accessia tuntuu yhä enemmän käyttävän ilmaispelit, jotka yrittävät saada hieman lisätienestiä kehitysvaiheessa. Tällä hetkellä Dead Island Epidemic antaa koko aika lisää ilmaiskopioita pelistä tavaraluettelooni, kyseessä on Early Access ilmaispeli jossa on täysin toimiva pelin sisäinen kauppa eikä yhtään mitään teknisiä ongelmia jotta peliä voisi kutsua alphaksi, betaksi tai edes release candinateksi.

Käyttäjän Lykos kuva
Lykos

Olen ostanut vain muutaman Early Accessin. Ainoastaan sellaisia, joihin minulla on täysi luotto, kuten Divinity: Original Sin ja Wasteland 2. No, on siellä mukana yksi epävarmempi, mutta pidän ideasta ja halusin tukea sitä, joten ehkä sieltä jotain tulee.

Early Accessin voi rinnastaa mihin tahansa muuhun joukkorahoitukseen, kuten Kickstarteriin ja siinä on aina riskinsä. Se on sijoittamista, vaikka palkintona onkin yleensä vain peli. Kuitenkin Valven on tarkkailtava tarkemmin, mitä sieltä tulee, sillä kyseessä on myös heidän maineensa. Huijaustapauksiin on puututtava tiukasti.