Peliyhtiö Valve on paljastanut vaivihkaa suunnitelmiaan Steam Deck -pelilaitteen ympärille.

Alkuvuodesta julkaistu kannettava Steam Deck on saanut varsin positiivisen vastaanoton, mikä lienee rohkaissut myös Valven tekemään jatkosuunnitelmia laitteen ympärille. Valve on nimittäin kertonut äskettäin julkaistussa Steam Deck -kirjasessa kaavailevansa jo seuraajaa laitteelle.

Kirjasessa Valve kertoo yksiselitteisesti tulevaisuuden tuovan mukanaan uusia Steam Deck -laitteita. Kirjasen mukaan suunnitelmissa on paranneltuja uusia versioita Steam Deckistä, jonka lisäksi Valve lupaa jatkaa myös SteamOS-käyttöjärjestelmän kehitystyötä. Steam Deckiä kuvaillaan monisukupolviseksi tuotelinjaksi, jota tuetaan yhdessä SteamOS:n kanssa hamaan tulevaisuuteen.

Tulevaisuudennäkymien ohella Valve taustoittaa kirjasessa myös Steam Deckin syntyä ja sitä edeltäneitä tuotteita. Yhtiö kertoo esimerkiksi kuinka Steam Controller, Steam Link, Steam Machines ja Valve Index tarjosivat yhtiölle oppeja erilaisista teknologioista, joita tarvittiin Steam Deckin kehitystyössä. Lisäksi kirjanen esittelee Steam Deckin suunnittelun periaatteita, joihin kuuluu niin järjestelmän avoimuus, korjattavuus kuin päivitettävyyskin.

Steam Deck -kirjanen on luettavissa kokonaisuudessaan lähdelinkistä.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa