Valve veti massamurhapeli Hatredin pois Steam Greenlightista / Uutiset / pelaaja.fi

Valve veti massamurhapeli Hatredin pois Steam Greenlightista

15.12.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
34

Valve on päättänyt evätä massamurhaajasta kertovan Hatred-pelin saapumisen Steamiin. Synkälle toimintapelille oli vasta maanantaina ryhdytty hakemaan paikkaa suositusta kauppapaikasta Steam Greenlight -ohjelman kautta, mutta Valve reagoi tapahtuneeseen nopeasti ja poisti pelin hakemussivun tyystin.

– Sen perusteella, mitä olemme nähneet Greenlightissa, emme julkaisisi Hatredia Steamissa. Näin ollen olemme poistaneet sen, Valven Doug Lombardi on tiedottanut.

Hatred julkistettiin lokakuussa ja se keräsi puoleensa välittömästi huomiota oheisella trailerillaan. Peliä on kehittänyt puolalainen Destructive Creations -studio, joka on kertonut halunneensa luoda pelin, joka voisi tarjota pelaajille "puhdasta pelaamisnautintoa" ilman, että se yrittäisi olla minkäänlaista suurta taidetta.

Peliä on työstetty Unreal Engine 4 -pelimoottorilla, joskin pelimoottorin luoja Epic Games on sekin jo ottanut etäisyyttä pelistä. Heti Hatredin julkistuksen alla yhtiö kehoitti kehittäjiä poistamaan pelin trailerissa näkyneen Unrealin logon tekijänoikeuksiin vedoten.

Päivitys kello 23.10: Destructive Creations on kommentoinut poistoa todeten, että se kunnioittaa Valven päätöstä siitäkin huolimatta, että pelit kuten Postal ja Manhunt ovat kyllä palvelussa parhaillaankin saatavilla. Kehittäjät vannovat myös, ettei Valven päätös vaikuta pelin kehitykseen, vaan se on edelleen määrä julkaista huhti-kesäkuussa.

Ennen poistoaan Greenlightista Hatred ehti keräämään 13 148 positiivistä ääntä Greenlight-yhteisöltä.

Lähde: Eurogamer, Forbes

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän vjellu kuva
vjellu

Naurettavaa pelleilyä steamiltä. Sensuroinnin kulta-aikaa

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Melkoista kaksinaismoralismia Valvelta tosiaan että palvelusta saa Postalin ja Manhuntin kaltaisia pelejä ja sitten tämä ei sinne pääse. Lisäksi luulisin kaiken maailman "never going to complete"-greenlight-paskan olevan yhtä lailla vahingollista kuluttajaa kohtaan joten miksi niitäkin pidetään vielä saatavilla?

Erittäin surullista Valve mutta mitä ikinä laiha-Gabe päättääkin, on se jumalan sanasta seuraava.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Alkaa tässä pelissä olla sitä "kielletyn hedelmän" makua sen verran että vielä muutama kohu ja tämä on monelle sen jälkeen pakko-ostos.

Käyttäjän Temposaur kuva
Temposaur
Lainaus käyttäjältä vjellu

Naurettavaa pelleilyä steamiltä. Sensuroinnin kulta-aikaa

Valven kauppa, Valven säännöt. Deal with it.

Vaikka Steam onkin johtava pc-pelikauppa-alusta, ei ole kauaakaan, kun mitään kauppapaikkoja ei ollut, vaan pelejä myytiin ihan pelien omien kotisivujen kautta. Uskon, että peli on saanut jo kaipaamansa vartin julkisuudessa, joten kaikki pelistä kiinnostuneet sen kyllä ostavat, oli peli Steamissa tai ei.

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Ei Steamillä ole velvollisuutta ottaa pelejä kauppaansa. Voin kuvitella moniakin peli-ideoita, joita yksityinen amerikkalainen palvelu ei hyväksyisi myytäväksi, vaikka peli olisi kuinka hyvä. Kannattanee kuitenkin jättää ulina sikseen tästä nimenomaisesta tapauksesta ja äänestää kukkarollaan. Ei nimittäin tee yhtään hyvää pelajien maineelle, että gamergaten jälkeen tulisi seuraavaksi massiivinen kampanja realistisen sarjamurhaajapelin puolesta. Vai halutaanko tässä kaikki pelaajat terroristilistoille? :P Eiköhän nettipeelot ja ammattitrollit tee tästäkin totta.

Käyttäjän SuperNiiku kuva
SuperNiiku

I see why, mutta kyllähän tuo mielenkiintoiselta vaikuttaa kaikesta brutaaliuudestaan huolimatta. Jotenkin.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Eipä ole mitään uutta auringon alla siinä, että Rockstarin kaltaiselle megastudiolle on eri säännöt ja moraalit, kuin pienelle puolalaiselle indie-pajalle.

Käyttäjän Jarppa kuva
Jarppa
Lainaus käyttäjältä Temposaur

aikaaValven kauppa, Valven säännöt. Deal with it.

Sotii silti aika paljon Greenlightin ideaa vastaan, kerta Greenlightin ideana on se ettei VALVen tarvitse kuratoida pelejä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Pakko-ostos.

Käyttäjän Vorloni kuva
Vorloni

Tekopyhyys No.1

Nostoja