Valvelta olohuonekoneiden kaveriksi virtuaalitodellisuuslaitteisto / Uutiset / pelaaja.fi

Valvelta olohuonekoneiden kaveriksi virtuaalitodellisuuslaitteisto

24.02.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
7

Steam-pelialustaansa kovaa vauhtia olohuoneisiin tuova Valve on paljastanut uuden aluevaltauksensa.

Yhtiö on paljastanut esittelevänsä ensi viikon Game Developers Conference -tilaisuudessa uuden SteamVR -virtuaalitodellisuusjärjestelmänsä. Tarkempia yksityiskohtia SteamVR:stä ei vielä paljastettu, mutta Valve kertoo hakevansa yhteistyökumppaneita virtuaalitodellisuussisällöntuottajista. SteamVR:stä kiinnostuneille kehittäjille ja julkaisijoille tarjotaan myös mahdollisuus varata aikoja SteamVR-kaluston testaamiseen GDC:ssä.

Valve kertoo esittelevänsä San Franciscossa 4.-6. maaliskuuta järjestettävässä tapahtumassa myös uudistettua Steam Controlleria sekä muita olohuonepelaamiseen tarkoitettuja laitteita. Kosketuslevyillä varustettu Steam-ohjain on käynyt elinkaarensa varrella läpi useampiakin muutoksia, mutta tiettävästi laitteisto alkaa olla lähes valmiina kuluttajamarkkinoille.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Waris kuva
Waris

Ja tilaisuuden loppuun HL3 paljastus+julkaisupäivä, kiitos!

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä Waris

Ja tilaisuuden loppuun HL3 paljastus+julkaisupäivä, kiitos!

Sehän olisikin jotain.

Käyttäjän Core kuva
Core

Hohhoh. Antaisivat jo koko VR:n olla. Kiva lelu, mutta siihen jää.

Käyttäjän SilentHill kuva
SilentHill

Itse en usko tähän VR touhuun yhtään.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Kunhan noissa virtuaalitodellisuuslaitteissa tulee olemaan jonkinlainen standardi niin siitä vaan kaikki mukaan. 3D pelaaminen on jo tehty tarpeeksi vaikeaksi kun Nvidia tuntuu pitävän siinä monopolia.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Olen kyllä hypettänyt vr:a alusta asti mutta kun ei yhtäkään kuluttaja laitetta ole saatu markkinoille miltään taholta vuosiin niin jo kohta rupeaa riittämään. Oculuskin keksii koko ajan jotain uutta vanhan päälle eikä tajua että kuluttajakin ehkä haluaisi jo jonkin version. Helppohan se on vain kehitellä kun ei ole kiirettä myydä, mutta ovat unohtaneet markkinoinnin täysin.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus käyttäjältä laurihon

Oculuskin keksii koko ajan jotain uutta vanhan päälle eikä tajua että kuluttajakin ehkä haluaisi jo jonkin version. Helppohan se on vain kehitellä kun ei ole kiirettä myydä, mutta ovat unohtaneet markkinoinnin täysin.

Tarkoitatko "keksivät koko ajan jotain uutta vanhan päälle" julkaistuja kehitysversioita? Eikös uusien kehitysversioiden tekeminen kuulu kuitenkin normaaliin kehityskaareen. Mielestäni Oculus Rift on edennyt hyvin suunnitelmallisesti ja järkevästi. Teknologia ei ole yksinkertaisesti vielä valmis ja paiskivat kovasti töitä ongelmien ratkaisemiseksi. Yli 1440p/90Hz ei varmasti ole helppo saavuttaa järkevällä budjetilla. "Pikselimössö" ja pelaajien saaminen huonovointisiksi on tuskin Oculuksen mielessä.

Itselleni DK2 + Elite: Dangerous oli jo täysin vakuuttava osoitus miten mullistava VR pelaamiselle tulee olemaan. VR vie monet genret uudelle tasolle, eikä monitorilta pelaaminen tunnu enää edes vaihtoehdolta. Kaikkiin genreihin se ei toki sovi, mutta ehkä kehittäjät keksivät ratkaisut niihinkin ongelmiin vuosien saatossa.

GDC on todella mielenkiintoinen tänä vuonna - SteamOS + glNext + VR-lasit

Nostoja