Valven 18 miljoonan dollarin Dota 2 -turnaus saadaan Suomen televisioon

Yleisradio on aikeissa ottaa Valven The International -turnauksen ohjelmiistonsa tänä lauantaina.

6.8.2015 15:37

Seattlessa parhaillaan käynnissä oleva Valve-pelitalon oma Dota 2 -turnaustapahtuma The International on saamassa ruutuaikaa Yleisradiolta. Yle on ilmoittanut, että tulevana lauantaina se on aikeissa näyttää suorana turnauksen finaalipelit sekä Yle Areenan puolella että myös Yle TV2 -kanavalla.

– Saimme ohjelmistoomme kaksi isoa eSports-kärpästä samalla iskulla: maailman suurimman tapahtuman ja uuden merkittävän pelin, TV2:n ohjelmapäällikkö Riku Saaranluoma hehkuttaa Ylen sivuilla.

Ylen The International -lähetys tulee tarjoamaan mahdollisuuden seurata otteluita suomalaisten Dota 2 -asiantuntijoiden voimin. Lähetyksessä kuulemaan pitäisi päästä ainakin niin Benjamin “NotAHax” Läärää, Kalle “Trixi” Saarista, Johan “Sun_Tzu” Järvistä, Thomas “TonTTu” Tontchevia, Sampsa “Nemphy” Kutvosta ja Juho “Createk” Karjalaista.

Tarkoituksena Yleisradiolla olisi käynnistää lähetyksensä lauantaina Areenassa noin kello 20.00 ja jatkaa TV2:lla noin kello 23. Ainakin toistaiseksi lähetyksen Areena-sivu vielä tosin toteaa, että verkkolähetys alkaisi vasta 22.00.

The International on palkintopottinsa osalta maailman suurin e-urheilutapahtuma. Tänä vuonna turnauksen potti on huimat yli 18 miljoonaa dollaria, josta voittajajoukkue nappaa yli kuusi miljoonaa.

Pääasiallisesti palkintopotti on muodostettu joukkorahoituksen voimin ja se kasvaa itse asiassa edelleenkin.

Kirjoitushetkellä turnauksessa on mukana enää kahdeksan joukkuetta kuudestatoista. Turnauksessa nähtiin tänäkin vuonna suomalaisväriä Jesse ”JerAx” Vainikan pelattua osana korealaista MVP HOT6ix -joukkuetta. Hänen joukkueensa karsiutui kuitenkin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä sen hävittyä kiinalaiselle Invictus Gamingille.

Lähde: Yle

Lisää luettavaa