Valven 18 miljoonan dollarin Dota 2 -turnaus saadaan Suomen televisioon / Uutiset / pelaaja.fi

Valven 18 miljoonan dollarin Dota 2 -turnaus saadaan Suomen televisioon

6.08.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Seattlessa parhaillaan käynnissä oleva Valve-pelitalon oma Dota 2 -turnaustapahtuma The International on saamassa ruutuaikaa Yleisradiolta. Yle on ilmoittanut, että tulevana lauantaina se on aikeissa näyttää suorana turnauksen finaalipelit sekä Yle Areenan puolella että myös Yle TV2 -kanavalla.

– Saimme ohjelmistoomme kaksi isoa eSports-kärpästä samalla iskulla: maailman suurimman tapahtuman ja uuden merkittävän pelin, TV2:n ohjelmapäällikkö Riku Saaranluoma hehkuttaa Ylen sivuilla.

Ylen The International -lähetys tulee tarjoamaan mahdollisuuden seurata otteluita suomalaisten Dota 2 -asiantuntijoiden voimin. Lähetyksessä kuulemaan pitäisi päästä ainakin niin Benjamin “NotAHax” Läärää, Kalle “Trixi” Saarista, Johan “Sun_Tzu” Järvistä, Thomas “TonTTu” Tontchevia, Sampsa “Nemphy” Kutvosta ja Juho “Createk” Karjalaista.

Tarkoituksena Yleisradiolla olisi käynnistää lähetyksensä lauantaina Areenassa noin kello 20.00 ja jatkaa TV2:lla noin kello 23. Ainakin toistaiseksi lähetyksen Areena-sivu vielä tosin toteaa, että verkkolähetys alkaisi vasta 22.00.

The International on palkintopottinsa osalta maailman suurin e-urheilutapahtuma. Tänä vuonna turnauksen potti on huimat yli 18 miljoonaa dollaria, josta voittajajoukkue nappaa yli kuusi miljoonaa.

Pääasiallisesti palkintopotti on muodostettu joukkorahoituksen voimin ja se kasvaa itse asiassa edelleenkin.

Kirjoitushetkellä turnauksessa on mukana enää kahdeksan joukkuetta kuudestatoista. Turnauksessa nähtiin tänäkin vuonna suomalaisväriä Jesse "JerAx" Vainikan pelattua osana korealaista MVP HOT6ix -joukkuetta. Hänen joukkueensa karsiutui kuitenkin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä sen hävittyä kiinalaiselle Invictus Gamingille.

Lähde: Yle

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän BadassBämbi kuva
BadassBämbi

Trixi ja Nemphy nyt on tietenkin tuttuja mutta keitä nää muut on. Twitchillä/Youtubella mennään silti varmaan, veikkaisin että suomenkielisillä castereilla ei ole mitään mahdollisuuksia englanniksi selittäviä moottoriturpaveteraaneja vastaan.

Käyttäjän Dareg kuva
Dareg

Oikeestaan aika mukavaa että nää e-sports- kilpailut näkyy telkkarista, saa mukavaa näkyvyyttä suomalaisilta.

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta

Upea juttu, toivottavasti tällä saataisiin osa isosta yleisöstäkin tajuamaan, että eSports ei ole pelkkää CS:ää, jota tähän mennessä on yle näyttänyt.

Käyttäjän joo13 kuva
joo13
Lainaus käyttäjältä BadassBämbi

Trixi ja Nemphy nyt on tietenkin tuttuja mutta keitä nää muut on.

Trixi = 4ASC pelaaja
Nemphy = 4ASC pelaaja
NotAHax = pelaaja/caster
SunTzu = pitkäaikainen journalisti Dotassa, castannut hieman myös
TonTTu = caster
Createrk = sairaan suolanen jäbä, joka tulee mussuttaan murojaan ja haukkuun muiden suorituksia (Trixin/Rexin ystävä) :DDD

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Jaahas pitää virittää tv katselukuntoon, joka on ollut kesän ajan vain pelikäytössä Eurooppalaisten jalkapalloliigojen viettäessä taukoa. En ookaan ennen katsonut noita. Ainoastaan ohimennen vilkaissut jos tarkkoja ollaan.