Valven Dota 2 -turnauksen päätapahtuma starttaa – palkintopotissa huimat 18 miljoonaa / Uutiset / pelaaja.fi

Valven Dota 2 -turnauksen päätapahtuma starttaa – palkintopotissa huimat 18 miljoonaa

3.08.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Valven järjestyksessään viides The International -peliturnaustapahtuma saavuttaa tänään päätapahtumavaiheensa. Maailman parhaimpia Dota 2 -pelaajia yhteen kokoava tapahtuma huipentuu tänäkin vuonna Seattlen KeyArena-stadionilla, jossa 16 joukkuetta kamppailee aina viikon loppuun asti mestaruudesta. 

Tämän vuoden The International pelataan jälleen ennätyksellisissä merkeissä. Turnauksen joukkorahoituksen voimin kerätty palkintopotti on kirjoitushetkellä hieman yli 18 miljoonaa dollaria, mikä on suurempi kuin mitä yhdenkään muun eSports-tapahtuman potti on koskaan ollut. Aiemmin ennätystä piti hallussa viimevuotinen The International 10,9 miljoonan dollarin potillaan, josta voittajajoukkue kahmaisi itselleen viisi miljoonaa.

Tämän vuoden The Internationalin voittaja saa potista 36 prosenttia, eli näillä näkymin reilusti yli kuusi miljoonaa dollaria. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuvat joukkueet saavat molemmat vuorostaan yli kaksi miljoonaa dollaria. Sijoilta 13-16 käteen jää myös mukavat yli 50 000 dollaria.

Mukana turnauksessa on nähty tänäkin vuonna suomalaisväriä Jesse "JerAx" Vainikan edustaessa korealaista MVP HOT6ix -joukkuetta. Vainikan joukkue aloittaa päätapahtuman maanantain ja tiistain välisenä yönä pelaamalla häviäjälohkossa kiinalaista Invictus Gamingia vastaan. Ottelun häviäjä karsiutuu, kun taas voittajalla on vielä mahdollisuus nousta aina The Internationalin finaaliin asti.

Päätapahtumavaihe lyödään Suomen aikaan käyntiin hieman 20.00 jälkeen. The Internationalia on mahdollista seurata esimerkiksi niin Twitchin, YouTuben, Steamin kuin myös suoraan Dota 2:n oman pääteohjelman kautta. Viimevuotiseen tapaan tarjolla on jälleen kaksi erilaista lähetystä, joista toinen on suunnattu Dota 2 -konkareille ja toinen aloittelijoille.

Aikataulut ja muuta mukavaa turnaukseen liittyen löytää tietenkin sen kotisivuilta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Miksi osa joukkueista aloittaa häviäjälohkossa? Jotain aiempia karsintoja?

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä zappah

Miksi osa joukkueista aloittaa häviäjälohkossa? Jotain aiempia karsintoja?

Suunnilleen, päätapahtuma on käytännössä Internationalin lopputurnausvaihe.