Valven Dota 2 -turnauksen palkintopotti vain paisuu – pelissä nyt yli 10 miljoonaa / Uutiset / pelaaja.fi

Valven Dota 2 -turnauksen palkintopotti vain paisuu – pelissä nyt yli 10 miljoonaa

28.06.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
9

Valven oma virallinen Dota 2 -turnaus The International 2014 on saamassa yli kymmenen miljoonan dollarin palkintopotin. Asia vahvistui loppuviikosta Dota 2:n virallisilla kotisivuilla.

Turnauksen palkintopotti on muodostunut pääasiallisesti joukkorahoituksen avulla. Toukokuusta lähtien Valve on kaupannut pelin faneille Compendiumiksi kutsuttua digitaalista turnauskirjaa, jonka tuotoista menee noin 25 prosenttia suoraan palkintopottiin. Turnauskirja tarjoaa muun muassa joukon The International -aiheisia aktiviteetteja ja ylimääräisiä Dota 2 -herkkuja innokkaimpien fanien kummasteltavaksi.

Vielä kirjoitushetkelläkin potti jatkaa kasvuaan. Vielä ei ole siis täysin tiedossa, millaisista summista The Internationaliin päässeet Dota 2 -joukkueet tänä vuonna lopulta kilpailevatkaan.

Palkintopotteja vertaillessa The International 2014 on tällä hetkellä suurin eSports-turnaus maailmassa. Ennen sitä titteliä piti hallussaan viime vuoden The International -tapahtuma, jonka joukkorahoitettu palkintopotti kohosi 2,87 miljoonaan dollariin.

Teknologiasivusto The Verge raportoi, että nykyinen The Internationalin palkintopotti jättää koollaan taakseen muun muassa sellaisia urheilutapahtumia kuin golfin Masters-turnauksen (9 milj. dollaria) ja pyöräilyn Ranskan ympäriajon (n. 3 milj. dollaria).

The International -lopputurnaus pelataan tänä vuonna Seattlessa aikavälillä 18.-27.7. Kisoissa on tälläkin kertaa ollut tarkoitus nähdä suomalaisväriä, sillä Kalle "Trixi" Saarisen edustama Fnatic-joukkue on kutsuttu turnaukseen. Fnaticilla on kuitenkin ollut kuluvan vuoden aikana terveyshuolia, jotka saattavat vielä vaikuttaa sen osallistumiseen.

Lähde: The Verge, Dota 2, Dota 2 Blog, Fnatic (1), (2)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

10 miljoonaa.. huh, huh, olisihan se hauskaa voittaa tuollainen määrä rahaa, mutta kun pitäisi vielä osata pelata...

Käyttäjän 97Pelaaja kuva
97Pelaaja

Mutta mitä tuo summa tulee olemaan ens vuonna? 20 miljoonaa?

Käyttäjän Anakonda Antti kuva
Anakonda Antti

Aika turhaa huttua tämä dotakin. Mitä olen käynyt kattomassa, niin aaaika kalliita tavaroita siellä näyttää olevan, Compendiumikin on 7€, eikä pelaaja itse hyödy siitä mitenkään.

Käyttäjän CM761 kuva
CM761

Siis onko tämä maaginen 10 miljoonaa pääpalkinto vai prize pool? Eli siis meneekö koko potti parhaalle joukkueelle vai jaetaan kaikille palkituille? Jos ensimmäinen vaihtoehto niin huhhuh, siinä on sitten Mountain Dewit muutamaksi vuodeksi.

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta

Palkintopottihan se, eikä suinkaan voittajalle kaikki. Anakondan viestistä en oikein ymmärtänyt mitä tekemistä kosmeettisten esineiden hinnoilla on pelin "turhuuden" kanssa?

Käyttäjän joo13 kuva
joo13
Lainaus käyttäjältä Anakonda Antti

Aika turhaa huttua tämä dotakin. Mitä olen käynyt kattomassa, niin aaaika kalliita tavaroita siellä näyttää olevan, Compendiumikin on 7€, eikä pelaaja itse hyödy siitä mitenkään.

Mutta eikö se että tavara ei ole pakollinen missään nimessä ole hyvä asia, koska silloin sen hankkii vain ne joita tavara sitten oikeasti kiinnostaa tavara tai se kohde jota se tavaran osto tukee.

Koska Compemdiumin idea on idealtaan aivan loistava. Se antaa Dota fanille monta mahdollisuutta vaikuttaa osittain pelin kehitykseen, sekä osallistua fantasialiigoihin (samanlaisia kuin jalkapallossa ja lätkässä melkein), sekä hieman hienon näköisiä kamppeita, niin jos se on jonkun mielestä rahan väärtti niin miksi ei ostaisi ? Starcraftin 2:n piirissä kokoajan ihmiset haluavat tukea E-sportsia, mutta koska Blizzard on niin omissa kaavoissaan niin on tämä fanien tukeminen mennyt lähes pelkästään Kickstarter juttujen tukemiseksi, joista kaikki eivät myöskään ole toteuttaneet ihan kaikkea lupaamansa. Itse näen että tämä Valven Compendium / Lippusysteemi muihinkin turnauksiin on loistava tapa antaa faneille mahdollisuus osallistua enemmän jos he näin haluavat, kun tämä on kuitenkin Valven systeemi niin on se myöskin paljon luotettavampi kuin erinäiset Kickstarter jutut erinäisiltä henkilöiltä (vaikka he ovatkin Starcraftin osalla olleet myös osa sitä yhteisöä jo jonkin aikaa tapauksista riippuen).

Eikö myös ole hienoa että Valve ei ole tehnyt kuten Riot LoL:n kanssa jossa on melkein pakko ostaa tavaraa kun muuten ei voi kaikkea mitä peli antaa kokea (ainakaan näin realistisella aikavälillä, kun jotain kuullut että joku viikoittainen kokeilu eri championeilla, jotka sitten vaihtuvat aina)?

Käyttäjän Pebe kuva
Pebe
Lainaus käyttäjältä Anakonda Antti

Aika turhaa huttua tämä dotakin. Mitä olen käynyt kattomassa, niin aaaika kalliita tavaroita siellä näyttää olevan, Compendiumikin on 7€, eikä pelaaja itse hyödy siitä mitenkään.

http://www.dota2.com/international/compendium/ On selvästi taas tehty taustatutkimus kunnolla :D. Siinä on kyllä ihan kiva kasa kosmeettisia itemeitä herojen hatuista basen ja creepien kustomointiin. Pelimuotoja, haasteita, yhteisö saa äänestää herolla model reworkin ja vaihtoehtoisen äänen jne. Ja parastahan tässä on ettei yksikään näistä tavaroista anna sinulle minkäänlaista etua pelissä. Jos puolentunnin palkalla voi tukea e-sports sceneä ja samalla saa itse kasan tavaraa niin mikä ettei.

Käyttäjän joo13 kuva
joo13
Lainaus käyttäjältä CM761

Siis onko tämä maaginen 10 miljoonaa pääpalkinto vai prize pool? Eli siis meneekö koko potti parhaalle joukkueelle vai jaetaan kaikille palkituille? Jos ensimmäinen vaihtoehto niin huhhuh, siinä on sitten Mountain Dewit muutamaksi vuodeksi.

Koko potista tässä 10 miljoonassa nyt kyse, viime vuosina 60% meni voittajille. Ja kun on 5 hengen tiimit niin näyttää että jokaisesta olisi tulossa miljonääri, ja jos oikein muistan niin Valve hoitaa verot (tai ainakin hoitaa Yhdysvaltojen osuudet pois http://www.irs.gov/Businesses/International-Businesses/United-States-Income-Tax-Treaties---A-to-Z on jotain näistä maiden välisistä vero jutuista, mutta en nyt enempää ala perehtymään).

Käyttäjän Sefriol kuva
Sefriol

Compendium maksaa 10 dollaria, joista 2,5 dollaria menee kilpailun pääpottiin. Näin ollen Valve on tienannut pelkästään compendiumilla 30 miljoonaa dollaria. Tämän liksi itse main eventin liput, jotka myytiin loppuun tunneissa (maksaen 100-500 dollaria). Sen lisäksi kyseisellä eventillä on mukanaa oma kauppa, josta saa mukanaan irtotavaraa (jonka varastot viime vuonna myytiin loppuun tunneissa).

Valve tekee Dota2 huiman summan rahaa, vaikka ei olisi edes tarve.

Nostoja