Valven Dota 2 -turnaus rikkoi taas ennätyksen – pelissä yli 11 miljoonan palkintopotti / Uutiset / pelaaja.fi

Valven Dota 2 -turnaus rikkoi taas ennätyksen – pelissä yli 11 miljoonan palkintopotti

5.06.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Valven vuosittainen Dota 2 -turnaustapahtuma The International varustetaan tänä vuonna jälleen ennätyksellisen suurella palkintopotilla. Kirjoitushetkellä turnauksen potti on kohonnut jo yli 11 miljoonaan dollariin, eli se on siis suurempi kuin yhdenkään muun elektronisen urheilutapahtuman palkintopotti koskaan aikaisemmin.

Palkintopotti kasvaa edelleen myös jatkuvasti, sillä muotonsa se saa joukkorahoituksen avulla. Aina toukokuusta asti Valve on myynyt The Internationalista kiinnostuneille jälleen nimittäin Compendiumiksi kutsuttua virtuaalista turnauskirjaa, jonka tuotoista 25 prosenttia menevät palkintopotin lihottamiseen.

Oletuksena Compendium maksaa kymmenen dollaria, ja se tarjoaa sekä The International -aiheisia aktiviteetteja että myös ylimääräistä sisältöä Dota 2:een. Halutessaan kirjalle voi kerryttää myös kukkaroaan avaamalla tasoja, jotka avaavat lisää herkkuja Compendium-omistajien käyttöön. Mitä enemmän Compendium myös yleisesti kerää rahaa, sitä enemmän Valve tuo lisäherkkuja pelaajien käyttöön.

The Internationalissa on jo parin vuoden ajan pelattu ennätyksellisen suurista rahamääristä. Viime vuonna potti oli 10,9 miljoonan dollarin kokoinen, kun taas vuotta aiemmin pelissä oli 2,87 miljoonaa. Ensimmäistä kertaa Compendium-idea esiteltiin vuoden 2013 The Internationalissa.

Palkintopotti ei kokonaisuudessaan mene vain turnauksen voittajalle. Sen sijaan kaikki turnauksessa jaettavat rahapalkinnot otetaan siitä. Esimerkiksi viime vuonna turnauksen voittanut joukkue sai reilut viisi miljoonaa dollaria ja toiseksi tullut noin 1,5 miljoonaa.

Tämän vuoden The International on järjestyksessään viides. Sen loppukilpailut käydään 3.-8. elokuuta Seattlessa, mitä ennen kourallinen joukkueita on karsinut myös mahdollisuudesta päästä osaksi turnausta. Pääosa turnauksen 16 joukkueesta on tosin tänäkin vuonna nimenomaan kutsuttu suoraan Valven toimesta kisaamaan voitosta.

Ilman suomalaisväriä The Internationalia ei tänäkään vuonna käydä. Tällä kertaa turnauksessa on mukana pelaamassa ainakin Jesse "JerAx" Vainikka, joka edustaa korealaista MVP HOT6ix -joukkuetta.

Lähde: Dota 2

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän BadassBämbi kuva
BadassBämbi

Karsinnoissa kokonaan suomalainen 4 Anchors and a Sea Captain pääsi myös lähelle vähintään villikortti-paikkaa.

Nostoja