Valven ja HTC:n virtuaalitodellisuuslaseille 799 dollarin hintalappu – julkaisu huhtikuussa / Uutiset / pelaaja.fi

Valven ja HTC:n virtuaalitodellisuuslaseille 799 dollarin hintalappu – julkaisu huhtikuussa

21.02.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Valven ja HTC:n yhteistyön tuloksena syntynsä saaneet Vive-virtuaalitodellisuuslasit julkaistaan virallisesti huhtikuun alussa. HTC toi asian ilmi sunnuntaina vahvistettuaan samalla, että hintaa Viven kuluttajaversiolle on kertymässä Yhdysvalloissa 799 dollaria.

Viven maailmanlaajuiset ennakkotilaukset HTC käynnistää maanantaina 29. helmikuuta kello viideltä päivällä Suomen aikaan. Itse virtuaalitodellisuuslasien lisäksi Viven kuluttajapakettiin ahdetaan mukaan kaksi kappaletta laseja varten suunniteltuja erikoisohjaimia sekä sensorit, jotka mahdollistavat fyysisen ympäriinsä liikkumisen virtuaalitodellisuudessa. Ensimmäisten Vive-lasien mukaan HTC pakkaa mukaan myös kaksi peliä, jotka ovat Job Simulator sekä Fantastic Contraption.

Tarkkaa tietoa ei ole vielä siitä, paljonko Viven viralliseksi hinnaksi kolahtaa Euroopassa. Kun Viven kovimpien kilpailijoiden joukkoon lukeutuvan Oculus Riftin ennakkotilaushinta paljastettiin alkujaan Yhdysvalloissa, oli se 599 dollaria. Euroopassa hinnaksi lopulta vahvistui kuitenkin verotuserojen ja muiden vastaavien mutkien kautta 699 euroa.

Ensimmäiset Oculus Riftit saadaan kuluttajien käsiin maaliskuun paikkeilla.

Lähde: HTC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän RedJimi kuva
RedJimi

Ei suurempia yllätyksiä tässä. Jos Oculus saa kaksi touch-ohjainta myytyä ja postitettua Suomeen alle 200 €, niin hinnat liikkuvat aika samoissa. HTC:n suomi-lisä (posti) on vielä selvittämättä ja tuosta 799$ hinnastahan puuttuu verotkin. Maksanee siis yli tonnin Suomeen.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Ajattelin hyppääväni VR-kelkkaan, ja olin valmis pistämään 1k-1.2k euroa koneen päivitykseen ja laseihin, nyt näyttäisi siltä että pitäisi laittaa 1.5k - 1.8k, joka viivästää homman omalta osalta kyllä ensi vuodelle, tai myöhemmälle. Noh, jos se NX julkaistaan niin ehkä sitä sitten, tai jos PS4 VR saa tarpeeksi mielenkiintoisia pelejä niin ehkä sen PS4n voisi hankkia. Toisaalta voisi toki myös säästää rahani ja lyhentää tuota backlogia.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ei ainakaan mitää köyhien hommaa tämä VR. Tulee kuolemaaan lähtöruutuihin tuon hinnoittelun takia. Nyt sit vaan jännätään vielä paljonko Sony kehtaa pyytää omastaan, konsolipelaajathan ei kuuluisasti halua käyttää rahaa hardwareen. Alle 500 euroa Suomessa kaupasta, niin tarttuu lapaseen, jos yli niin jääköön kokematta.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

No way, Jose.
Jos jatkuu samalla linjalla niin ehkä 2020 ostan näitä.

Käyttäjän Simmy kuva
Simmy

Kone on jo tuplasti nopeampi kuin Oculuksen suositus eli se puoli on kunnossa, mutta ongelmana on, että kummat ostaisi? Ennakkotilaus on tehtynä molempiin, mutta yhdet aion ostaa. Pystyisikö Pelaaja testaamaan molemmat ennen julkaisua ja kirjoittamaan vertailun?

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Varsin odotettu hinta. Nyt on vain tärkeää, että valmistajilta saadaan laadukkaita laseja markkinoille. Pelinkehittäjilläkin on vielä paljon oppimista ja todella mielenkiintoista nähdä miten lopulta hyödyntävät uusia mahdollisuuksia. Kyllä jo Oculus DK2:n kanssa kun on muutamaa peliä pelannut, niin kokemuksen jälkeen todella ankeaa pelata samoja pelejä näytön/TV:n ääressä. Kokemus on VR-laseilla täysin eri tasolla.

Hinta painuu ajan kanssa alas kuten aina. Oculuksen mukaan uusi malli on jo tekeillä ja tulossa parin vuoden päästä markkinoille. Muilla valmistajilla varmasti samanlaisia suunnitelmia.