Pelijätti Valven perustaja Gabe Newell on laukaisemassa puutarhatontun avaruuteen.

Newell on mukana laukaisemassa puutarhatonttua avaruuteen uudessa asuinmaassaan Uudessa-Seelannissa yhdessä Rocket Lab -yhtiön kanssa. Titaanista 3D-tulostettu 15 senttimetriä korkea Gnome Chompski -puutarhatonttu laukaistaan avaruuteen seuraavan Electron-kantoraketin kanssa. Gnome Chompskin piipahdus avaruudessa jää kuitenkin varsin lyhyeksi, sillä tonttu palaa raketin mukana maan ilmakehään ja tuhoutuu. Tehtävän osittaisena tarkoituksena on testata uutta 3D-tulostusteknologiaa, jota voitaisiin jatkossa hyödyntää avaruusalusten valmistamisessa. Varsinaisena lastina raketilla on joukko piensatelliitteja, joten rakettia ei laukaista vain tontun vuoksi.

Gnome Chompskilla on myös kytkös Valven historiaan. Tonttu oli nimittäin mukana Half-Life 2: Episode 2:ssa, jossa pelaajat voivat ansaita saavutuksen kuljettamalla puutarhatontun pelin halki lopussa odottavaan rakettiin saakka.

Nyt laukaistavan Gnome Chompskin tehtävänä on myös kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen. Newell on nimittäin luvannut lahjoittaa dollarin hyväntekeväisyyteen jokaista kyseisen laukaisun livestriimiä seuraavaa katsojaa kohden. Laukaisun on määrä tapahtua marraskuun 15. päivänä alkavan neljäntoista päivän laukaisuikkunan aikana.

Lähde: Rocket Lab

Lisää luettavaa