Valven Portalista seuraava nettipelihitti? / Uutiset / pelaaja.fi

Valven Portalista seuraava nettipelihitti?

20.07.2006 // Kirjoittanut: LassiK
10

Valve esitteli viime viikolla EA:n lehdistötilaisuudessa uusia suunnitelmiaan, joista Thomas Puha raportoi täällä.

Nyt Valve on julkaissut ensimmäisen trailerin Portal-konseptistaan. Varsinkin porttien avulla toteutettu liikkuminen pelimaailmassa näyttää jännittävältä - ja tuo todennäköisesti hyvin uudenlaisen ulottuvuuden nettiräiskintään. Portaalien avulla voi nimittäin tehdä näyttäviä syöksyjä taivaalle tai pudota kerta toisensa jälkeen kentän lävitse.

Portalin idea on peräisin Narbacular Drop -ilmaispelistä, jonka tekijät työskentelevät nyt Valvella. Portalin suosio on kaatanut Narbacular Dropin kotisivun, mutta pelin voi ladata esimerkiksi FilePlanetista.

Portal julkaistaan osana Half-Life 2:n Episode Twota. Lisäksi peli julkaistaan Xbox 360:lle ja PS3:lle osana Half-Life 2 -pakettia. Tarkkaa julkaisuaikaa ei ole ilmoitettu, mutta todennäköisesti peli ilmestyy joko loppuvuonna tai vuoden 2007 alussa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Todella omaperäinen idea ainakin, videon perusteella vielä erinomaisesti toteutettuna, pakkohan tuo on ostaa kun ilmestyy, ihmettelen sitä vaan että jos nettipelinäkin toimii niin tapetaanko muut pelaajat tuolla laatikolla?

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

Nettipelin toimivuudesta en tiedä, mutta yksinpeli näyttää kullalta. Viimeinkin peli joka käyttää HL2-enginen kaikkia voimavaroja (?), tai ainakin siltä se näyttää. Kunhan ei vain osottautuisi liialliseksi tehosyöpöksi.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Nyt pitkästä aikaa sai hämmästyä. Ei ollut mikään peruräiskintä tai mikään vastaava vaan täysin omaperäinen idea. Way to go portal.

Käyttäjän haisku kuva
haisku

Eikös Valve jossain vaiheessa sanonut, että nettipelissä pelaajat auttavat toisiaan eteenpäin tavoitteissa ja toisten lahtaaminen on jätetty sivuun?

Vaikuttaa mahtavalta, luultavasti pakko-ostos jahka ilmestyy.

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

Itse en koske nettipeliin pitkällä tikullakaan ihan vain sen takia kun on huonoja muistoja tällaisista co-op toiminnoista. Yksinpelinä tämä Portal kiinnostaakin eniten. Odotan tätä peliä enemmän kuin TF2:sta tai Episode 2:sta. Varma hitti!

Käyttäjän LassiK kuva
LassiK

Eräs innokas pelailija on napsinut kaikki Portal-trailerin 2d-kuvat omaksi galleriakseen - sieltä saa hyvin käsitystä siihen, miten pulmia ratkotaan.

http://www.shacknews.com/screens.x/portal/Portal/

Käsittäkseni Valve on aikeissa lisätä "Portal Gunin" Half-Life 2:n kuolontaistoihin. Siis käsittääkseni.

Käyttäjän Tencer kuva
Tencer

Kylläpä näyttää todella kivalta jopa tälläisen räiskintäpelejä karttavan henkilön mielestä.

Käyttäjän Tuhomursu kuva
Tuhomursu

Todella hauska idea ja portaalipyssy olisi melko luonteva kaveri painovoimakanuunalle. Erikoista että tällaista ei ole edes huonommin toteutettuna nähty aikaisemmin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Co-oppia kehiin! Noh... onhan aina olemassa Doom II

Käyttäjän XeLias kuva
XeLias

Tää näytti kyllä todella nerokkaalta ja yksinkertaisen hienolta/kauniilta. Lopussa rupesi myös pelottamaan että onko tässä liikaa haastetta kun ilmoitettiin se viimenen kenttä mahdottomaksi. Varmasti tulossa hyviä pelihetkiä tän parissa =)

Käyttäjän Ryynix kuva
Ryynix

Eipä tämä nyt mikään uusi idea ole. Preyssä ollut tuo Portaali systeemi jo monia vuosia. Tuohon nyt ilmestyneeseen versioon ei tuollaista portaali-asetta kuitenkaan tullut, mutta esimerkiksi vuonna '98 olleessa versiossa sellainen oli mukana moninpelissä.

Nostoja