Valven virtuaalitodellisuuslasien uusi mysteeriominaisuus paljastui

HTC:n ja Valven Vive-virtuaalilasit ovat saaneet uuden mielenkiintoisen ominaisuuden laitteen tuoreimmassa prototyyppimallissa.

8.1.2016 01:02

Valve ja HTC ovat paljastaneet uuden kehittäjämallin myöhemmin keväällä julkaistavista Vive-virtuaalitodellisuuslaseista. Merkittävin uudistus laseissa on niihin isketty uudenlainen kamera, joka antaa käyttäjille mahdollisuuden nähdä, mitä heidän ympärillään oikeassa maailmassa tapahtuu ilman tarvetta ottaa laseja pois päästä.

Ensimmäisten ennakkotekstien mukaan etukameranäkymän voi aktivoida päälle napauttamalla Viven erikoisohjaimista löytyvää nappia, jolloin näkymä sulautetaan osaksi Vive-käyttäjän edessä olevaa virtuaalitodellisuutta. Kameraa pystytään käyttämään hyödyksi myös käyttäjien varoitukseen esimerkiksi tilanteissa, joissa virtuaalitodellisuusmatka on menossa kirjaimellisesti päin seiniä.

Mistään pelkästä turvallisuuslisästä kamerassa ei kuitenkaan ole vain kyse. HTC ja Valve ovat nimittäin vihjanneet, että etukamera on myös virtuaalitodellisuusohjelmistoa työstävien kehittäjien hyödynnettävissä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Vivea voisi periaatteessa käyttää myös tietynlaisten lisättyä todellisuutta hyödyntävien kokemusten luomiseen.

Etukamera on olettavasti yksi niistä lisistä, jotka asettivat HTC:n ja Valven lykkäämään Viven julkaisua hiljattain viime vuoden lopulta tämän vuoden huhtikuuhun. Ottaen huomioon, että Viven eräs suurimpia vetonauloja on sen tarjoama mahdollisuus liikkua fyysisesti virtuaalitodellisuudessa, vaikuttaa etukameranäkymän lisäys varsin tärkeältä laitteen toiminnan käytettävyyden kannalta.

Mielenkiinnolla sopiikin nyt vain enää seurata, miten kalliiksi Vive on lopulta virtuaalitodellisuusintoilijoille nyt kääntymässä. Keskiviikkona ilmoitettu Oculus Riftin 699 euron hintalappu, kun tuli sekin jo eräänlaisena järkytyksenä monille ihmisille.

Lähde: Polygon, HTC

Lisää luettavaa