Vuoden lähestyttävimmät pelit valittiin: Bayonetta vammaispelaajien etujärjestön suosiossa

AbleGamers Charity -järjestö on jälleen nimennyt menneen vuoden helposti lähestyttävimmät pelit. Kiitosta sai tällä kertaa erityisesti Bayonetta 2.

6.1.2015 23:27

Vammaispelaajien etuja ajava The AbleGamers Charity -järjestö on jälleen palkinnut menneen vuoden helpoiten lähestyttävimmät pelit. Pääpotin veivät tällä kertaa peräti kolme nimikettä, joista Bayonetta 2 edusti valtavirtaan kuuluvien pelien kategoriaa ja This War of Mine sekä Always Sometimes Monsters vuorostaan indiekategoriaa.

Bayonetta 2 saa AbleGamersilta ylistystä värisokeille ystävällisestä värimaailmastaan sekä useista ohjausvaihtoehdoistaan. Varsinkin mahdollisuus mäiskiä demoneita ja enkeleitä yhden napin varassa kerää suuresti kiitosta järjestöltä. AbleGamersin mukaan Bayonetta 2 osoittaa lisäksi, että valtavirran AAA-pelit pystyvät huomioimaan useita pelaajia ilman, että varsinaista peli-iloa joutuu prosesissa samalla karsimaan.

Sekä Always Sometimes Monstersia että This Wars of Minea AbleGamers kiittää pelien simppeleistä toteutuksesta. Kummatkin pelit on suunniteltu graafisesta niin, ettei ulkoasu tule pelaajille esteeksi, minkä ohella vähäinen toiminnallisuus ja yksinkertaiset ohjausmallit takaavat, että pelit on helppo ottaa kokeiluun.

Kunniamaininnan AbleGamers antoi Hearthstonelle, Pokémon Alpha Sapphirelle ja Omega Rubylle, Tropico 5:lle, Sims 4:lle ja Civilization: Beyond Earthille. Kritiikkiä pelit lähinnä saivat mahdollisista väriratkaisuistaan grafiikassaan tai siitä, jos peliä ei pystynyt pelaamaan täysin sulavasti esimerkiksi yhden käden varassa.

Vuosi sitten pääpalkinnot nappasivat Final Fantasy XIV: A Realm Reborn sekä The Stanley Parable.

Lähde: AbleGamers

Lisää luettavaa