Vanha Final Fantasy -säveltäjä Nobuo Uematsu kirjoitti sähkökirjan tunteista

Pelisävellyksillään maailmanmaineeseen noussut Nobuo Uematsu on tuonut iPadeille ihmeteltäväksi musiikilla varustetun sähkökirjan.

4.8.2013 23:21

Maailman tunnetuimpien pelisäveltäjien joukkoon lukeutuva Nobuo Uematsu on saanut ulos oman sähkökirjansa. Nimellä Blik-0 1946 kulkeva tuotos on parhaillaan saataville iPadeille 7,49 eurolla.

Kirja kertoo ansioituneen tiedemiehen rakentamasta robotista, joka kykenee jäljittelemään ihmisaivojen ja -sydämen toimintaa. Juoni pyöriikin vahvasti tunteiden ympärillä robotin käydessä läpi näitä aina surusta rakkauteen. Kirja itsessään pyrkii puolestaan tätä kautta saamaan lukijansa samalla huomaamaan jokapäiväisestä elämästä löytyvät ilot.

Sekä Blik-0:n teksti että siinä kuultava musiikki ovat Uematsun käsialaa. Näiden ohella apuaan kokonaisuuden rakentamisessa on tarjonnut myös säveltäjän kanssa aiemminkin työskennellyt Hiroki Ogawa, joka on vastannut kirjan kuvituksesta.

Sivuja kirjasta löytyy 53 kipaletta.

Uematsu tunnetaan parhaiten Final Fantasy -pelisarjaa varten tekemistään kappaleista. Hän olikin sarjan pääasiallinen säveltäjä sen ensimmäisen yhdeksän pääosan kohdalla ja loi tuolloin muun muassa sellaisia tunnettuja kappaleita kuin Theme of Love (FFIV), One-Winged Angel (FFVII), Eyes on Me (FFVIII) ja You’re Not Alone (FFIX) monien, monien muiden ohella. Myöhemmin hän on säveltänyt musiikkia muun muassa Mistwalkerin peleihin, kuten Blue Dragoniin, Lost Odysseyhin ja The Last Storyyn.

Lähde: Acttil, iTunes

Lisää luettavaa