Vanhat pelit takaisin hyötykäyttöön: Xbox One saa tuen Xbox 360 -peleille / Uutiset / pelaaja.fi

Vanhat pelit takaisin hyötykäyttöön: Xbox One saa tuen Xbox 360 -peleille

15.06.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
19

Microsoft on aikeissa tuoda Xbox Onelle taaksepäin yhteensopivuuden Xbox 360 -pelejä varten. Vielä myöhemmin tänä vuonna konsolilla pitäisi pystyä pelaamaan sataa tuttua Xbox 360 -nimikettä, minkä pitäisi olla luonnollisesti myös vain alkua ominaisuuden kattavuudelle.

Taaksepäin yhteensopivuus tulee tukemaan sekä fyysisiä että digitaalisia Xbox 360 -pelejä. Hallussa olevien digitaalisten pelien pitäisi ilmestyä automaattisesti osaksi pelaajien Xbox One -pelikirjastoa, kun taas fyysisten pelien omistajat voivat iskeä levynsä Xbox Oneen ja ladata sitten pelin digitaalisen version konsolille pelattavaksi.

Ominaisuutta esiteltiin Microsoftin E3-lehdistötilaisuudessa alkuperäisellä Mass Effectilla. Esittelyssä luvattiin, että Xbox 360 -pelit voivat käyttää Xbox Onelle hyödykseen monia uudemman konsolin ominaisuuksia, kuten kuvakaappauksia ja pelikuvan tallentamista. Myös pelien suoratoistopelaamisen Windows 10 -koneilla pitäisi luonnistua.

Innolla ominaisuuden näyttää ottaneen vastaan jo Ubisoft. Ranskalaisjulkaisija on vahvistanut, että hankkimalla myöhemmin tänä vuonna saapuvan Rainbow Six Siegen Xbox Onelle, saa pelin mukana ilmaiseksi Xbox 360 -versiot Rainbow Six: Vegasista ja Rainbow Six: Vegas 2:sta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Tämä oli itselleni se isoin ja positiivisin yllätys. Minusta jokaisessa konsolissa pitäisi olla taaksepäin yhteensopivuus ja one sai minulta risuja ominaisuuden puutteen takia. Mutta nyt kaikki on taas hyvin ja Onella toimii lempikonsolini pelit.

Käyttäjän Saejima kuva
Saejima

ME pelit ja Ezio trilogian ku siirtävät Onelle niin aika sanoa näkemiin 360:lle.

Käyttäjän Jonttu_ kuva
Jonttu_

Oli kyllä tämä ja Falloutin modit koko pressin suurimmat pommit, tuli täysin puskista. Propsit Microsoftille onnistuneesta pressistä, Sonylla kova paikka edessä jos aikaa pistää tätä paremmaksi.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ensin olin että "jees" mutta sitten vähän laimeni kun selvisi miten tuo toimii. Tulee luultavasti käymään sama kuin aiemmin että läheskään kaikkea ei pääse pelaamaan mitä vanhemmalle vehkeelle on ostanut. Parempi silti tämäkin kuin ei mitään kun taaksepäin yhteensopivuudesta puhutaan.

Ainoa kunnon taaksepäin yhteensopivuus on sellainen että se toimii suoraan kun levyn lyö sisään, ilman mitään latauksia tai muuta lisiä.

Mitenhän tuo laajuus tulee olemaan, kuka päättää mitä tuodaan tätä tukemaan ja mitä ei? MS vai kehittäjät vai molemmat? Toivoisi että tuo olisi pieni ja helppo juttu että mahdollisimman monet pelit saataisin tämän piiriin.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Itse en tällä tekisi mitään kun Xbox 360 on hyllyssä mutta hyvä kai niille jotka eivät omista sitä.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn
Lainaus

...kun taas fyysisten pelien omistajat voivat iskeä levynsä Xbox Oneen ja ladata sitten pelin digitaalisen version konsolille pelattavaksi.

Mietinkin mitä tämä on mahdollista erilaisten arkkitehtuurien takia, mutta selvisihän se!

Ihan hieno ominaisuus, jota ei olisi todellakaan odottanut. Katsotaan vaan, kuinka laajaksi pelituki lopulta saadaan.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Aika kova, myönnettäköön.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Pelit jotka saavat taaksepäin yhteensopivuuden tulee olemaan varmaan numeerisesti samalla tasolla kuin alkuperäisen boksin pelit 360:llä.

Käyttäjän Flash kuva
Flash

Iha kiva lisäominaisuus, mut hei! Pelaa Xbox 360 pelejä nex-gen konsolilla, camoon...

Edit: Ehkä niille joille jäi hyvät 360 pelit kokematta. Kaverille ehotin just Dishonoredin, Skyrimin ja Red deadin kokemista ainaski. Ne oli yhtiä tuon ajan helmia omasta mielestäni.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Nämä on niitä parhaimpia uutisia.

Nostoja