Uudet Pokémon-pelisarjan osat X ja Y ovat siirtämässä eteenpäin tapaa, jolla Pokémon-pelit käsittelevät evoluutiota. Nintendo on julkistanut peleistään uuden esittelytrailerin, jossa julkisuuteen tuodaan niin sanotut taskuhirviöiden mega-muodot.

Uudet mega-muodot ovat tavallaan aikalailla sitä, miltä ne kuulostavat. Kyseessä on monelle taskuhirviölle tarjottava kokonaan uusi kehitysmuoto, johon muuntautuessaan pokémonin voimat kasvavat merkittävästi ja myös tämän kyvyt ja tyyppi voivat muuttua.

Oma koukkunsa olomuodoissa kuitenkin myös on. Mega-pokémoniksi muuntautuminen voi käynnistyä vain taistelujen sisällä. Kun taistelu myös loppuu, muuttuu taskuhirviö takaisin ”normaaliin” muotoonsa, mikäli tämä oli onnistunut mega-tilansa saavuttamaan.

Muodonmuutoksen näyttäisivät olevan mahdollisia, kun tietyt pokémonit pitävät taisteluissa hallussaan tietynlaista tavaraa. Tähän mennessä julkisuuteen tuotuja mega-pokémoneja näyttäisivät olevan ainakin Mega Mewtwo, Mega Blaziken, Mega Lucario, Mega Ampharos, Mega Absol ja Mega Mawile.

Uusista taskuhirviöistä Mega Blazikenin saamiseksi pelaajien kannattaa olla liikkeellä jo pelien 12. lokakuuta koittavan julkaisuajankohdan aikoihin. Ainakin rajoitetun aikaa Nintendo Networkin kautta pelaajat voivat hankkia peliinsä tuolloin nimittäin Torchic-pokémonin, joka kantaa mukanaan muodonmuutokseen tarvittavaa Blazikenite-tavaraa, jota ei pitäisi saada muuten pelien sisällä.

Pokémon X:n ja Y:n kotisivuilla esittelyn on hiljattain saanut myös tuore Super Training-ominaisuus. Kyseessä on uusi tapa treenata omia taskuhirviöitä, sillä pokémonit voi jatkossa viedä eräänlaisiin harjoitusrykmentteihin, joissa näiden vahvuuksia voi kasvattaa minipelien avulla. Super Trainingilla hirviöt eivät niinkään kuitenkaan kerää uusia tasoja, vaan asioihin kuten hyökkäykseen ja puolustukseen tuodaan tätä kautta puhtia.

Lähde: Pokémon Company

Lisää luettavaa