Pc-pelien latauskauppa GOG.com on laajentanut toimintaansa niin sanottuihin early access -peleihin. Tästä päivästä alkaen kauppapaikalta on mahdollista löytää Games in Development -osasto, jossa myytävät pelit ovat vielä keskeneräisiä ja joiden voimin pelaajat voivat siis auttaa kehittäjiä tuotoksiensa viimeistelyssä.

Games in Development toimii ideoiltaan hyvin samoin tavoin kuin Steamin Early Access -osio, joskin muutamilla lisäeduilla. GOG ensinnäkin korostaa, että kaikki Games in Development -nimikkeet ovat harkinnan kautta poimittu osaksi valikoimaa. GOGille tyypilliseen tapaan pelit ovat myös DRM-vapaita ja voipa jokaisesta ostamastaan pelistä pyytää myös rahansa takaisin kahden viikon sisällä ilman minkäänlaisia perusteita.

GOGin oman GOG Galaxy -asiakasohjelman avulla käyttäjille sallitaan myös vapaus valita, mitä versiota ostamastaan Games in Development -pelistä nämä haluavat milloinkin käyttää. Jos uusi pelin päivitys ei esimerkiksi miellytä, voi pelaaja ottaa Galaxyn avulla käyttöönsä vanhemman version pelistä. Toki esimerkiksi moninpeleissä tästä ei liene kauheasti hyötyä.

Kirjoitushetkellä GOGin Games in Development -osio koostuu viidestä nimikkeestä. Nämä ovat Starbound, Ashes of the Singularity, Project Zomboid, TerraTech ja The Curious Expedition. Kukin tuotoksista on Games in Developmentin lanseerauksen vuoksi parhaillaan kepeässä alennuksessa.

Lähde: GOG.com

Lisää luettavaa