Vapise Steam? Early access saapui DRM-vapaaseen GOG-verkkokauppaan / Uutiset / pelaaja.fi

Vapise Steam? Early access saapui DRM-vapaaseen GOG-verkkokauppaan

28.01.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Pc-pelien latauskauppa GOG.com on laajentanut toimintaansa niin sanottuihin early access -peleihin. Tästä päivästä alkaen kauppapaikalta on mahdollista löytää Games in Development -osasto, jossa myytävät pelit ovat vielä keskeneräisiä ja joiden voimin pelaajat voivat siis auttaa kehittäjiä tuotoksiensa viimeistelyssä.

Games in Development toimii ideoiltaan hyvin samoin tavoin kuin Steamin Early Access -osio, joskin muutamilla lisäeduilla. GOG ensinnäkin korostaa, että kaikki Games in Development -nimikkeet ovat harkinnan kautta poimittu osaksi valikoimaa. GOGille tyypilliseen tapaan pelit ovat myös DRM-vapaita ja voipa jokaisesta ostamastaan pelistä pyytää myös rahansa takaisin kahden viikon sisällä ilman minkäänlaisia perusteita.

GOGin oman GOG Galaxy -asiakasohjelman avulla käyttäjille sallitaan myös vapaus valita, mitä versiota ostamastaan Games in Development -pelistä nämä haluavat milloinkin käyttää. Jos uusi pelin päivitys ei esimerkiksi miellytä, voi pelaaja ottaa Galaxyn avulla käyttöönsä vanhemman version pelistä. Toki esimerkiksi moninpeleissä tästä ei liene kauheasti hyötyä.

Kirjoitushetkellä GOGin Games in Development -osio koostuu viidestä nimikkeestä. Nämä ovat Starbound, Ashes of the Singularity, Project Zomboid, TerraTech ja The Curious Expedition. Kukin tuotoksista on Games in Developmentin lanseerauksen vuoksi parhaillaan kepeässä alennuksessa.

Lähde: GOG.com

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Kuulostaa paremmalta kuin Steamissa, varsinkin tuo kahden viikon vapaa palautusoikeus (ilmeisesti siinä ei ole edes tuntirajoitusta?), puhumattakaan tuosta vapaasta versiovalinnasta. Toivottavasti saa tuulta purjeisiinsa.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Ihan hyvältä kuulostaa, että GOG.com saamassa myös tällaisen ominaisuuden. Toivottavasti käyttäjätkin jossain vaiheessa ymmärtäisivät mistä Early Accessissa on kysymys, mutta odotukseni eivät ole tämän suhteen kovinkaan korkealla.
Mielestäni olisi tärkeää, että pelaajat käyttäisivät aina viimeisintä kehitysversiota ja raportoisivat ongelmista kun sellaisia tulee vastaan sen sijaan, että pelaisivat jotain vanhempia versioita. Saa nyt nähdä miten tässä käy ...

Rahani tulevat kuitenkin menemään edelleen Valvelle, Linux- ja avointen teknologioiden kehitystyön ansiosta.

Nostoja