Värähtääkö nostalgiamittari? Metal Gear Solidin intro luotiin uudelleen nykyteknologialla / Uutiset / pelaaja.fi

Värähtääkö nostalgiamittari? Metal Gear Solidin intro luotiin uudelleen nykyteknologialla

6.09.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Metal Gear Solidin tunnelmallinen intro on saanut epävirallisen uusiokäsittelyn. Uudelleenluomuksen on tehnyt vapaa-ajallaan taiteilija Erasmus Brosdau, joka päivätyökseen toimii myös pelialalla saksalaiskehittäjä Crytekin riveissä. 

Uusittu intro on luotu käyttäen Unreal Engine 4 -moottoria sekä muutamia sen kauppapaikalta hankittavissa olevia graafisia osasia. Alkuperäisestä pelistä suorimmin napatut piirteet löytyvät äänimaailmasta, jota on sitäkin kuitenkin uusittu jonkin verran, jotta videolla nähtävä materiaali muistuttaisia enemmän vuonna 2018 julkaistua videopeliä.

Ohessa sekä uusi introvideo että vertailun vuoksi alkuperäinen tekele.

Crytek-työn ulkopuolella Brosdau on tehnyt animaatiotyötä myös esimerkiksi oman Warhammer 40,000 -lyhytelokuvan muodossa. Viimeisimpänä hän on puuhaillut lisäksi Origin Zeroksi kutsutun animaatiosarjan parissa.

Lähde: Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer

Eipä värähdä ei. Koko peli uusiksi niin sitten katsotaan asiaa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Warhammer 40,000 vaikutti hienommalta ja mielenkiintoisemmalta vaikka en ole pelannut kuin Space Marinea ja noin muutenkin tiedän lähinnä pintapuolisesti tuosta maailmasta.

Olihan tuo MGS-introkin toki hieno mutta eipä se ollut "kuin" se sama nykyaikaisena versiona. Mikäli tuossa olisi remake julkistettu tuolla videolla niin olisi vähän ehkä eri tunnelmat.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Omat nostalgiat pärähtää enemmän japanilaisesta versiosta, kun sitä satuin ekana pelaamaan vaikka en mitään ymmärtänytkään. Eli peli oli siis myös hyvä peli. Nyt epäsuosittu mielipide. En ole ikinä mieltänyt David Hayteria Snaken ääneksi vaan sen hepun (Akio Ôtsuka) siitä japanilaisesta versiosta. Hayterin örinäkurkku lähinnä ärsytti alkuun, mutta siedin sitä vain siksi, että varsinaisesti ymmärrän mitä pelissä ja jatko-osissa tapahtuu.

Eikö tuota alkuperäistä löytynyt kuvaamaan mitään ei raiskattua versiota? Kuten ei emulaatiota ja väärällä kuvasuhteella olevaa? Tuo näytti ihan perseeltä, karvaselta miehen perseeltä. Nopealla haulla muuten en löytänyt minäkään muuta kun tuota emulaattoripaskaa. Täytyy varmaan itse korjata tilanne ja kaapata ja upata se.

Konami printtais rahaa tekemällä tämän uudelleen vaikka next-genille ja pc:lle.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Olis kyllä hienoa saada tästä kunnollinen remake (ei mitään Twin Snakes roskaa), mutta Konamiin ei kyllä löydy minkäänlaista luottoa....

Muutama vuosi sitten tuli PSP:lle alkuperäinen MGS ensimmäistä kertaa pelattua, ja kyllähän se vielä silloin, jotain 15 vuotta julkaisunsa jälkeenkin jaksoi viihdyttää.

Nostoja