Varo juonipaljastuksia! Kingdom Hearts III -vuotoja liikkeellä jo reilusti ennen julkaisua / Uutiset / pelaaja.fi

Varo juonipaljastuksia! Kingdom Hearts III -vuotoja liikkeellä jo reilusti ennen julkaisua

16.12.2018 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
10
Varo juonipaljastuksia! Kingdom Hearts III -vuotoja liikkeellä jo reilusti ennen julkaisua

Kingdom Hearts III näyttäisi karanneen ihmisten ilmoille jo kuukautta ennen julkaisuaan.

Pelisivusto Eurogamerin raportin mukaan verkkoon on vuotanut jo kuvia pelin asennusruudusta ja päävalikosta, ja kierrossa kuuluu olevan myös erinäisiä kuvankaappauksia ja videoita pelistä itsestään. Ilmeisesti varhainen kopio pelistä on päätynyt vääriin käsiin, ja vuotojen pelätään pilaavan pelinautinnon niiltä, jotka haluavat kokea uuden osan käänteet omaan tahtiinsa.

Pelin ohjaaja Tetsuya Nomura on rientänyt kommentoimaan vuotoa pelisarjan virallisen Twitter-tilin kautta. Miehen mukaan studiolla ollaan tietoisia siitä, kuinka vuoto pääsi tapahtumaan, mutta tilanteeseen ei olla keksitty vielä ratkaisua. Kirjelmässään mies pyytää faneja jättämään vuodot jakamatta.

– Haluaisimme, että kaikki pääsisivät kokemaan pelin tasapuolisesti, joten pyydämme teiltä tukea asiassa. Olemme hyvin kiitollisia siitä, että fanit ovat varoitelleet toisiaan juonipaljastuksista, Nomura toteaa.

Nomuran mukaan pelin epilogi ja salainen loppuanimaatio julkaistaan vasta myöhemmin vuotojen välttämiseksi, joten niiden pilalle menemistä fanien ei pidä pelätä.

Kingdom Hearts III julkaistaan PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 29. tammikuuta.

Lähde: Eurogamer, Kingdom Hearts (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

En ole ikinä ymmärtänyt millaista mielihyvää joku saa pelin, elokuvan tai minkä tahansa viihdetuotteen juonen paljatamisesta pilatakseen muiden kokemuksen tuotteesta? Jos täällä on joku joka moisesta saa kicksit, niin voitteko vähän valottaa?

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Eli pelin loppuosio animaatioineen ei ole levyllä? Hienoa.

Lainaus snaketus

En ole ikinä ymmärtänyt millaista mielihyvää joku saa pelin, elokuvan tai minkä tahansa viihdetuotteen juonen paljatamisesta pilatakseen muiden kokemuksen tuotteesta? Jos täällä on joku joka moisesta saa kicksit, niin voitteko vähän valottaa?

Oikeastiko ihmettelet, että miten ihminen voi olla ääliö? Miksi ihmiset kiusaa toisiaan lapsesta lähtien jne? Ei tuo nyt kauheasti vaadi ajatusta, kokemusta tai vastaavaa, että asia on ilmiselvä.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Sitten on toki niitäkin, jotka haluavat tietää kaikki mahdolliset juonipaljastukset niin nopeaa kuin suinkin mahdollista, ihan sama miten isot spoilerit on kyseessä. Osa tästä porukasta voi toki katua uteliaisuuttaan myöhemmin, mutta niitäkin tyyppejä löytyy, joille juonen suurimpien käänteiden spoilaantuminen ei tunnu missään ¯\_(ツ)_/¯.

Omalla kohdallani olin vain tyytyväinen, kun Pokemon genien 6 ja 7 kohdalla porukka vuoti pelistä/louhi pelin demosta koko Pokedexin esille. Näin saatoin suunnitella tiimini mahdollisemman mieluisaksi jo ennakkoon. Ja mikä tärkeintä, tein itse tietoisen valinnan klikata noita linkkejä pelifooruumilla, joiden takaa ne varsinaiset kuvatkin löytyivät.

Sen sijaan minä EN arvostanut sitä, kun joku lörppö meni vuotamaan Sunin/Moonin juonen noin viikon etuajassa youtubeen. Eikä tämä tyyppi vaivautunut edes tekemään mitään varoittavaa preview-kuvaa videoilleen. Joten youtuben ärsyttävä suositusalgoritmi nakkasi minulle kuvan pelin kliimaksista, Lusaminesta istumassa kivellä Nihilegojen ympäröimänä. Ja ihan vain siitä hyvästä, että olin kuunnellut Pokemon musaa 4-5 generaatioista, joten totta helvettissähän sitä voi sellaiselle tyypille laittaa gen 7 spoilerivideon esikatselukuvan nähtäväksi, just siihen videon viereiseen sivupalkkiin. Ei auttanut gen 7 videoiden välttely siinä kohtaa laisinkaan.

Tarinan opetus: mikäli olet viime aikoina katsellut mitään KH-videoita youtubesta, ihan vaikka vaan musaa taikka välivideoita ihan ekoista peleistä, niin suosittelen lämpimästi tekemään jotain noille suosituksille. Sillä Youtuben logiikalla sä voit saada spoilerit naamallesi vaikkapa seuraamalla jonkun läpipeluuta GBA:n Chain of Memoriesta.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Minulla oli teininä kaveri, joka kertoi elokuvan alussa aina loppuratkaisun, jos tiesi sen. Luulen, että se ei mahtanut asialle edes mitään. Ei vaan voinut pitää sisällään asiaa. Ei muuten ollut mitenkään sen ääliömpi kuin silloin muutkaan.

Youtubea on kyllä vältettävä kiinnostavan pelin aikana, jos ei halua spoilereita. Esim. Sekiro, kun tulee niin en voi omalla tililläni Youtubea aukaista, koska kaikki loparit lävähtää todennäköisesti silmille nimineen päivineen.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Tosiaan nyt kun asiaa miettii, niin sama tapahtuu lähes joka pelin kohdalla: ensin katson arvosteluja YouTubesta ja julkaisupäivänä sitten etusivulle pomppaa "final boss + ending". Tosin tämän takia en lopeta arvostelujen seuraamista...

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani
Lainaus Sundance Kid

Tosiaan nyt kun asiaa miettii, niin sama tapahtuu lähes joka pelin kohdalla: ensin katson arvosteluja YouTubesta ja julkaisupäivänä sitten etusivulle pomppaa "final boss + ending". Tosin tämän takia en lopeta arvostelujen seuraamista...

Youtubea tosiaan pitää välttää. Videoiden tekijät, kun pääasiassa laittavat raflaavia otsikoita spoilereineen päivineen eikä esim. Sekiro third boss kill video.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Google on aika raivostuttava spoilaaja välillä, joskus kun etsin jonkun hahmon esimerkiksi sivutehtäviä tai vastaavaa saattaa haku saattaa täydentyä automaattisesti esimerkiksi "death" -lisäyksellä, monessa pelissä on tuo käynyt, melkein pakko on pelata pelit kahdesti läpi koska kaiken löytämiseen on ohjeet lähes välttämättömiä ja noitten etsiminen spoilaa aina jotain.

Toinen joka spoilaantui äkkiä oli Infinity War, netti täynnä meemejä loppuratkaisusta, myös IMBD otsikoihin oli pistetty valtavia spoilereita Force Awakensista kun katsoin miten hyvät arvosanat ja katsojaluvut tämä oli saanut.

Jos jotain haluaa katsoa spolaantumatta tuben välttely ei riitä, netti täytyy pistää kiinni kokonaan.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus Angel of Death

Google on aika raivostuttava spoilaaja välillä, joskus kun etsin jonkun hahmon esimerkiksi sivutehtäviä tai vastaavaa saattaa haku saattaa täydentyä automaattisesti esimerkiksi "death" -lisäyksellä, monessa pelissä on tuo käynyt

Jep, valitettavan tuttu ilmiö tuokin. Siihen nimeen lienee turvallisinta hakea ympäripyöreästi pelin nimi + sidequests taikka pelin nimi + character build. Ja sitten linkin takaa löytyvästä isosta tekstiseinästä lähtee etsimään oikeaa kohtaa tekstihaulla.

Vaihtoehtoisesti sen tarkemman hakutermin voi eka kirjoittaa jonnekin muualle, copy pastettaa googleen ja pistää haku vetämään, koittaen samalla olla lunttaamatta googlen ehdotuksia.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Hessu on valmis henkilökohtaisesti löylyttämään sen pirun joka vuosi pelin ennen aikojaan.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Jos näissä peleissä joku juoni on, niin ainakaan minä en pysty ottaan sitä vakavasti.

Nostoja