Veloissa kahlaava mikrokonsoli Ouya etsii yhtiölleen ostajaa / Uutiset / pelaaja.fi

Veloissa kahlaava mikrokonsoli Ouya etsii yhtiölleen ostajaa

29.04.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
10
Veloissa kahlaava mikrokonsoli Ouya etsii yhtiölleen ostajaa

Android-mikrokonsoli Ouyan kehittänyt yhtiö etsii itselleen ostajaa.

Kesällä 2013 huippumenestyneen joukkorahoituskampanjan päätteeksi julkaistu Ouya ei ole pärjännyt markkinoilla toivotunlaisesti. Lähinnä indiealustana tunnettu vempele löysi paikkansa helposti emulaattorikansan keskuudesta, mutta pelejä ruohonjuuritason piraattitoiminta ei valitettavasti myy. Heinäkuussa 2013 yhtiö ilmoitti, että vain noin neljännes ostajista oli maksanut pelisisällöstä hankintansa jälkeen.

Miljoonasijoituksia vielä tämän vuoden helmikuussa puoleensa vetänyt Ouya on nyt joutunut suuremman mittakaavan ongelmiin. Talouslehti Fortunen lähteiden mukaan lainasopimusehtojaan rikkonut yhtiö hakeutui yrityssaneeraukseen neuvotellakseen velkansa uudelleen, mutta peliliikkeen epäonnistuttua Ouyaa odottaa nyt pakkomyynti.

Yhtiö toivoo tienaavansa kaupoissa takaisin menetettyjä pääomasijoituksia. Ouyan toimitusjohtaja Julie Uhrmanin kerrotaan uskovan mahdollisen ostajan löytyvän kuukauden sisään. Raportin mukaan investointipankki Mesa Global on ottanut kaupan ohjat käsiinsä.

Ouya ei ole vielä kommentoinut Fortunen raporttia julkisesti. Yhtiö keskittyy tänä keväänä laajentamaan toimintaansa Kiinassa yhteistyössä Alibaba- ja Xiaomi-elektroniikkavalmistajien kanssa.

Lähde: Fortune, VentureBeat

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Tahvo619 kuva
Tahvo619

Kuka nyt noita velkoja haluaisi ostaa?
Microsoft tai Sony pystyisi tekee ihan saman tyyppisen Android konsolin jos haluaisi. Tai jopa Samsung

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Ei taida olla mikään ihmekään.
Ouyasta tuli hyvin nopeasti vitsi, kaikki yksinoikeudet pikkuhiljaa vuosivat vähintään PC:lle, rauta vanheni muutamassa kuukaudessa ja nyt onkin sitten kilpailijoita mukana mukaan lukien Nvidia ja Google jotka tarjoavat hieman enemmän, sekä Sonyn oma Vita TV joka periaatteessa pyyhkisi kaikilla lattiaa jos pyörittäisi kaikkia Vita pelejä ja olisi maailman paras laite jos olisivat vielä sen UMD aseman saaneet siihen lisäksi edes lisälaitteena.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

No onpa yllätys. Emulaattoritkin pyörii paremmin kunnon pc:llä, varsinkin heti kun aletaan emuloimaan jotain vähänkin vaativampaa kun PSX.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Kuka oikeasti on uskonut OUYA:aan missään vaiheessa?! En ainakaan minä.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

lol. Arvasin tämän jo alusta pitäen. Eipä ole kuulunut paljon muistakaan noista 2013-2014 sadelleista pikkuaparaateista, joiden piti "mullistaa" kerralla koko ala.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Tästä mitään tietämättä. Veikkaanpa että tämäkin firma on kaatunut johtajien ylisuuriin korvauksiin ja alimitoitettuun markkinointiin.

Käyttäjän MisterX kuva
MisterX

Itse en ole ikinä kuullutkaan koko Ouyasta.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä MisterX

Itse en ole ikinä kuullutkaan koko Ouyasta.

Niin sepä se vehkeen yksi ongelma olikin. Alimitoitettu markkinointi ja eihän sitä täällä edes virallisesti koskaan julkaistu. Todellinen ongelma ja laitteen tappaja oli kuitenkin se fakta, että kaikki mitä Ouya tekee, joku muu laite tekee paremmin. Laite oli alitehoinen jo ennen kun se julkaistiin. Pohjois- Amerikassa varsinkin huomattavasti houkuttelevampi vaihtoehto oli tuohon aikaan alkuperäinen Nvidia Shield, jota ei myöskään koskaan julkaistu täällä.

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell

Eipä tällaisille ole tarvetta. Uskoisin että kotona ihmiset käyttää joko PC:tä tai isoa konsolia, liikkeellä sitten älypuhelimet ja käsikonsolit. Niin ja tabletit vielä lisätään tähän. En näe minne tämmöiset android-konsolit mahtuvat. Tietysti tämä on hinnaltaan halvempi, mutta silti.

Käyttäjän Burning kuva
Burning

Jos 99% hankinneista pelaa pelkkiä ilmaisia emulaattoreita niin jostainhan sitä massia pitäisi kutenkin saada, arvaahan ettei pelkällä vedellä ja leivällä kuitenkaan pitkälle päästä.

Nostoja