Verkkoarvostelussa Batman: Arkham Knightin lisäosa Batgirl: A Matter of Family

Pelaajalehti.comin verkkoarvostelussa Batman: Arkham Knightin ensimmäinen tarinalisäosa Batgirl: A Matter of Family.

12.8.2015 10:11

BATGIRL: A MATTER OF FAMILY (Batman: Arkham Knight)

Tekijä: Rocksteady JulkaisijaWarner Bros. Interactive Entertainment
Alustat: PlayStation 4, Xbox One Hinta: 6,95 €

Lepakkotytön lento jää lyhyeksi

Arkham Knight on Rocksteadyn Batman-trilogian mestarillinen päätösosa, ja Batgirl: A Matter of Family sen ensimmäinen tarinallinen lisäosa. Valitettavasti se jää kokonaisuutena kauas emopelin tasosta.

A Matter of Familyn tapahtumat sijoittuvat menneeseen, jolloin Barbara Gordon ei ollut vielä Jokerin rampaannuttama ja taisteli rikollisuutta vastaan Lepakkotyttönä. Lisäosan alussa Jokeri on kaapannut Barbaran isän eli komisario Gordonin useiden poliisien kera ja vienyt heidät panttivangeiksi öljynporauslautalle rakennettuun yksityiseen hylättyyn huvipuistoon. Lepakkotyttö lähtee tietenkin pelastusretkelle Robinin avustamana.

Tarinallisesti kyseessä on oma pieni itsenäinen kokonaisuutensa, ja tapahtumapaikka on mielenkiintoinen, mutta siitä olisi kuitenkin saanut paljon enemmän irti. Alueena se on lopulta kovin pieni, eikä pelattavaa irtoa kuin reiluksi tunniksi. Sen aikana tapellaan, pelastetaan panttivangit ja puretaan pommeja. Lepakkotytöllä pelaaminen ei kuitenkaan eroa juuri mitenkään Lepakkomiehestä. Uusia liikkeitä, jippoja tai apuvälineitä ei ole, joskin hakkerointia harrastetaan enemmän, sillä onhan Barbara Gordon melkoinen tietokonevelho. Ainakin Lepakkotyttö on animoitu komeasti, vaikka ulkoasua lukuun ottamatta eroja Lepakkomieheen ei olekaan.

”Lepakkotytöllä pelaaminen ei kuitenkaan eroa juuri mitenkään Lepakkomiehestä. Uusia liikkeitä, jippoja tai apuvälineitä ei ole.”

Jokerin läsnäolo tietenkin tekee lisäosasta heti mielenkiintoisemman, kuten myös Harley Quinn, joka esiintyy alkuperäisessä, animaatiosarjasta tutussa asussaan. Dialogi on kautta linjan hyvää, etenkin Lepakkotytön ja Robinin välillä. Muutamat piilotetut minipelit tarjoavat myös löytäjilleen ääninauhoja, joista selviää huvipuiston karmiva tausta. Ne ovat keräämisen arvoisia.

A Matter of Family on kuitenkin hyvin lyhyt kokemus, jolla ei ole oikeastaan mitään uudelleenpelattavuusarvoa. Lepakkotytöllä ei ole edes omia AR-tehtäviä. Yksittäin hankittuna lisäosa ei tosin ole kovin kallis, mutta yhtenä neljänkympin hintaisen Season Passin kolmesta tarinallisesta lisäosasta se jättää paljon toivomisen varaa. Toivon mukaan kaksi muuta tarjoavat pidemmän kokonaisuuden, joka tuo koettavaksi myös uutta sisältöä. Jokeri-korttia ei voi pelata joka kerralla tilanteen pelastamiseksi.

Miika Huttunen

Lisää luettavaa