Verkkojätti Amazon tähtää myös suoratoistopelipalvelumarkkinoille tänä vuonna / Uutiset / pelaaja.fi

Verkkojätti Amazon tähtää myös suoratoistopelipalvelumarkkinoille tänä vuonna

6.04.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
2

Verkkojätti Amazonin kerrotaan käynnistävän tänä vuonna oman pelisuoratoistopalvelunsa.

New York Timesin mukaan Amazon kehittää paraikaa Project Tempo -koodinimellä kulkevaa suoratoistopalvelua, joka mahdollistaa pelien pelaamisen verkosta toistettuna. Jutun mukaan Project Tempon olisi määrä ilmestyä jo tänä vuonna varhaisena versiona. Palvelun julkaisu saattaa kuitenkin viivästyä koronaviruspandemian aiheuttamien häiriöiden vuoksi.

Suoratoistoalusta ei ole Amazonin ainoa väylä pelimarkkinoille, vaan yhtiö on tuomassa lähiaikoina myös omia pelejään pelaajien ulottuville. Yhtiön on määrä julkaista ensi kuussa sekä tieteisräiskintä Crucible että massiivimoninpeli New World.

Lähde: New York Times

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Odotan mielenkiinnolla. Google Stadia on toiminut loistavasti ja toivottavasti Stadian tavoin Amazonin palvelu toimisi myös monilla eri alustoilla.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Luulen, että kilpailu tulee syömään osan toimijoista nopeasti pois. Kilpailijoista pitäisi pystyä jotenkin erottautumaan ja omaa käyttäjäkuntaa pitäisi kasvattaa. Tästä voi katsoa Steamin, GOG ja Epic storen kamppailua. Steamiltä on vaikea saada valtikkaa pois, Epic ja GOG ovat sitä eritavoin yrittäneet. Toisella on se DMR vapaus ja toisella taas ilmaiset pelit. GOG ratsastaa Witcherin myyneille ja maineella ja Epic taas Frotnitellä.

Tästä päästään pilvipalveluihin, miten Google ja Amazon pystyvät erottautumaan joukosta ja haalimaan asiakkaita? Itselle se ei ole vielä selvinnyt. Ajankuluessa ehkä sekin tapahtuu. Markkinoille on vielä tulossa Microsoft Xcloud ja mahdollisesti Sony. Sitten on olemassa jo Sonyn, jonkin lainen väännös vastaavasta järestelmästä. Tässä vaiheessa ihmettelen vielä enemmän mitä Google Stadia tai Amazon voi tarjota verrattuna kilpailoihin?

Googlella on ollut tapansa lopettaa kannattamaton palvelu, joka ei lähde lentoon. Voi olla että näin käy Stadialle, sitten asiakkaat voi miettiä, mistä maksettiin. Amazon on vielä suurempi kysymys, miksi edes hypätä kelkkaan? Itse odottelen Xcloudia, joka todennäköisti tulee seuraavaan Xboxiin. Sanoisin, että Microsoftilla on parhaat valmiudet saada homma pyörimään. Haaveilen myös siitä, että Nintendo ja Sony liittyisivät rintamaan ja konsolivalmistajat tekisivät tässä yhteistyötä.

Nostoja