Verkkokauppajätti Amazon on hankkinut omistukseensa pelistudio Double Helixin. Kaupan myötä Amazon saa hallintaansa niin pelitalon toiminnat kuin myös sen hallussa olleet immateriaalioikeudetkin hintaan, jota ei ole paljastettu julkisesti.

Jo ennestään Amazonilla on ollut hallussa oma pelinkehitysyksikkö Amazon Game Studios, joka on vastannut mobiilipeli Air Patriotsin kehityksestä. Hieman vajaan satahenkisen Double Helixin avulla yhtiö on ilmoittanut pyrkivänsä tuomaan maailmaan joukon innovatiivisia pelejä.

Viime tammikuussa pelisisvusto VG247 raportoi, että Amazon saattaisi valmistella pelkkien pelien ohella markkinoille vielä omaa pelikonsoliaan. Huhut kertovat yhtiön tavoittelevan mahdolliselle Android-pohjaiselle tuotteelle vajaan 300 dollarin hintaa, jolla pelaajien pitäisi saada käsiinsä ainakin lataus- ja suoratoistomahdollisuuksilla varustetun masiinan.

Amazonilla on jo aiempaa kokemusta kulutuselektroniikasta sen tuottamien Kindle-tablettien myötä.

Vuonna 2007 perustettu Double Helix on ollut viime aikoina todella kovassa huudossa. Yhteistyössä Microsoftin kanssa yhtiö loi Xbox Onen julkaisuun uuden ja vieläpä varsin positiivisen vastaanoton saaneen Killer Instinct -mätkinnän, minkä lisäksi se on kehittänyt helmikuussa julkaistavan uuden Striderin. Ennen kyseisiä pelejä studio tunnettiin sellaisista helmistä kuin G.I. Joe: Rise of the Cobra ja Silent Hill: Homecoming.

Microsoftin mukaan Double Helixin päätyminen Amazonille ei vaikuta erityisemmin Killer Instinctin tulevaisuuteen. Yhtiö on aikeissa julkistaa uuden peliin liitetyn kumppanin lähitulevaisuudessa.

Lähde: TechCrunch, Polygon, VG247

Lisää luettavaa