Nintendon tulevasta NX-kotikonsolista on saatu varovaista vihiä.

Saksalainen markkinatutkimusyritys GfK on vaivihkaa ujuttanut verkkoon kuluttajakyselyn, joka kartoittaa yleisön reaktioita NX:n mahdollisiin ominaisuuksiin. Kyselyn mukaan NX saattaa käsittää varsinaisen konsolin ohella myös kannettavan laitteen, ja pelin on määrä liukua saumattomasti näiden kahden välillä. Konsoli tukee mahdollisesti myös videopuheluita, 4K-resoluution suoratoistoa ja saavutuksia, ja kysely kertoo sen pyörittävän pelejä 60 kuvan sekuntitahdilla hämmentävän pienellä 900p-resoluutiolla.

Lisäksi kysely kartoittaa kuluttajien mielipiteitä konsolin potentiaalisista verkkopalveluista PlayStation Plus -henkisestä jäsenyydestä EA Access -tyyppiseen pelipalveluun, joka tarjoilisi jäsenmaksua vastaan noin 150 ajoittain vaihtuvaa teosta. Kyselyssä mainitaan myös taaksepäin yhteensopivuus, joka saatettaisiin toteuttaa sekä fyysisessä että digitaalisessa muodossa.

Kysely vuoti ensin Twitteriin ja NeoGAF-keskustelufoorumille epäilyttävien kuvankaappausten muodossa, mutta muun muassa Eurogamer-pelisivusto on sittemmin vahvistanut sen olevan todella olemassa. GfK:n tiedetään tekevän yhteistyötä Nintendon kanssa, joten kovin kaukaa haettuja huhut eivät ole.

GfK:n mainitsemia ominaisuuksia kannattaa kuitenkin tarkastella kriittisestä näkökulmasta. Koska kyse on vasta mielipidekartoituksesta, osaa suunnitelmista ei olla välttämättä vielä pantu toimeen, ja lopullinen tuotos saattaa erota hyvinkin paljon kyselyssä kuvaillusta konsolista. Nintendon johtaja Tatsumi Kimishiman mukaan NX julkistetaan virallisesti tämän vuoden puolella, joten turhan kauaa virallisia tietojakaan ei tarvitse enää odottaa.

Lähde: Eurogamer, IGN

Lisää luettavaa