Verkkopassien aika alkaa olla ohi? Myös F1 2013 hylkää pääsykoodit

Seuraava verkkopassit hylkäävä pelistudio on Codemasters, joka ei laita F1 2013:ssa pelaajien ja verkkopelin väliin ainakaan minkäänlaista perinteistä tarkastuspistettä.

1.8.2013 15:00

Codemasters ei ole ujuttamassa F1 2013 -ajopelinsä yhteyteen minkäänlaista verkkopassia. Pelistudion blogissa julkaistu tieto tarkoittaa, että omisti pelinsä sitten käytettynä tai uutena, pääsee sillä pelaamaan verkossa ilman huolta minkäänlaisista pääsykoodeista.

Pelisivusto Eurogamerin saamassa lausunnossa Codemasters on lisäksi varmistanut, ettei se myöskään korvaa passeja ainakaan millään aktiviointimaksulla.

Päätöksen myötä lontoolaisittain myös Online Pass -nimellä tunnetut verkkopassit ovat siirtymässä aina vain vahvemmin historiaan. Aikaisemmin vuoden aikana pelijätti Electronic Arts yllätti monet ilmoittamalla itsekin luopuvansa tyystin passien käytöstä niin uusien kuin vanhempienkin peliensä kohdalla. Myös Sony on jo todennut, ettei se ole itse aikeissa jatkaa joissain PlayStation 3 -peleissään käyttämäänsä verkkopassimenetelmää PlayStation 4:llä, mikä oli tosin odotettavissa, sillä pääosa nettipeleistä vaatii konsolilla PlayStation Plus -tilauksen.

Suomessa F1 2013 saadaan niin PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle kuin myös pc:lle lokakuun 4. päivä.

Lähde: Codemasters, Eurogamer

Lisää luettavaa