Gears of War palaa rytinällä. Microsoft ja sarjaa työstävä The Coalition -studio paljastivat peräti kolme uutta Gears of War -peliä, joista kaksi vie sarjaa varsin yllättävään suuntaan.

Peleistä ensimmäinen on luonnollisesti perinteisempi jatko osa. eli Gears of War 5. Tuttavallisemmin Gears 5 -nimellä kulkevassa pelissä pelataan Kaitilla, ja toimintapaketissa soditaan ihmisyyden puolesta niin varsinaisella sotarintamalla kuin Kaitin pään sisällä. Pelistä esitetyllä videolla vilahtavat myös JD ja Marcus Fenix.

Ensi vuonna Xbox Onelle ja Windows 10 -koneille ilmestyvän Gears 5:n lupaillaan olevan sarjan suurin ja kaunein osa, sillä se panostaa erityisesti ulkoasuun 4K-resoluutiolla, HDR-tuella ja tasaisella 60fps-ruudunpäivityksellä. Tuttuun tapaan peli on pelattavissa yksin tai kaverin kanssa yhteistyössä, joko jaetulta ruudulla tai verkon kautta.

Toinen julkistus oli pc:llä nähtävä ja vailla julkaisupäivää oleva vuoropohjainen taktiikkapeli Gears Tactics, jonka kehityksessä The Coalitionia avustaa Splash Damage. Hieman tuoreita XCOM-pelejä muistuttava peli sisältää esittelyn mukaan nopeatempoista toimintaa, hahmopohjaista tarinankerrontaa, täysin muokattavissa olevan tiimin, päivitettäviä aseita ja massiivisia pomotaisteluita. Ajallisesti sen tapahtumat sijoittuvat noin 12 vuotta ennen alkuperäisen Gears of War -pelin tapahtumia.

Viimeisin julkistus on kieltämättä erikoisin. Gears Pop! on mobiililaitteilla julkaistava peli, jossa Gearsin synkistelevät hahmot ovatkin Funko Pop -figuureita. Varsinaisesta pelityylistä ei ole vielä tietoa, mutta peli nähdään ensi vuonna iOS- ja Android-laitteilla.

Ohessa tuoreet Gears 5– ja Gears Pop!– trailerit.

Lähde: Xbox Wire

 

Lisää luettavaa