Veteraanipelitalo Atlusin omistaja vaikeuksissa / Uutiset / pelaaja.fi

Veteraanipelitalo Atlusin omistaja vaikeuksissa

27.06.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Japanilainen holding-yhtiö Index Corporation on hakeutunut konkurssiin. Teknologiasivusto CNET Japanin mukaan yhtiölle on kertynyt velkaa 24,5 miljardia jeniä eli noin 191 miljoonaa euroa.

Pelaajien kannalta uutinen on siinä määrin merkittävä, että pitkäikäinen japanilainen pelitalo Atlus kuuluu osaksi Index Corporationia. Atlus tunnetaan erityisesti omalaatuisen Megami Tensei -roolipelisarjan kehittäjänä ja varsinkin monien hieman pienempien japanilaisnimikkeiden julkaisijana.

Gamesindustry International -sivuston käännöksen mukaan Index on ilmoittanut lehdistötiedotteessaan, että se pyrkii tällä hetkellä löytämään sponsoria tai kumppania voidakseen turvata pelitalon toiminnan. Atlus onkin tällä hetkellä selvästi yksi Indexin menestyneimpiä hankintoja.

Lähde: Gamesindustry, CNET Japan

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän AKT4 kuva
AKT4

Saapa nähdä josko joko Nintendo tai Sony lähtisi avittamaan.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes
Lainaus käyttäjältä AKT4

Saapa nähdä josko joko Nintendo tai Sony lähtisi avittamaan.

Kunhan lafkan ostaa joku jolla kiinnostusta julkaista pelejä euroopassa ajallaan, niin kaikki on ok.

Käyttäjän erakko kuva
erakko

Nintendo, nouda!

Jos tosiaan joku puljun ottaa haltuunsa niin todennäköisimpänä näkisin Nintendon. Wii U:n 3rd party support on toistaiseksi hiukan kehnossa jamassa joten Nintendolla olisi käyttöä Atlusille. Vähän sama juttu kävi PlatinumGamesin Bayonettan kanssa paitsi ettei Nintendo itse pelitaloa ostanut.

Eipä sillä väliä kuka heidät pelastaa mutta todennäköisimpänä näkisin Nintendon. Sony ja MS tuskin näkevät heitä kannattavana.