Videopelejä olympialaisiin? Kansainvälinen olympiakomitea järjestää eSports-foorumin tässä kuussa / Uutiset / pelaaja.fi

Videopelejä olympialaisiin? Kansainvälinen olympiakomitea järjestää eSports-foorumin tässä kuussa

3.07.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
4

eSports pääsee tässä kuussa urheilun mittakaavassa arvovaltaiseen seuraan.

Kansainvälinen olympiakomitea on kertonut järjestävänsä yhteistyössä urheilun lajiliittojen kansainvälisen kattojärjestö GAISF:n kanssa 21. heinäkuuta Sveitsin Lausannessa eSports-foorumin. Foorumi tuo yhteen mm. eSports-pelaajia, joukkueita, tapahtumajärjestäjiä sekä olympialiikkeen edustajia keskustelemaan ja oppimaan toisiltaan. Kansainvälisen olympiakomitean urheilujohtaja Kit McConnellin mukaan tavoitteena on myös oppia ymmärtämään yhteistyömahdollisuuksia olympialiikkeen ja eSportsin välillä.

-Kansainvälinen olympiakomitea ja GAISF seuraavat tarkasti eSportsin ripeää kehitystä ja odotamme todella kiinnostavaa vuoropuhelua, McConnell kommentoi.

-eSports-foorumi tarjoaa tärkeän ja äärimmäisen arvokkaan mahdollisuuden ymmärtää syemmin eSportsia, sen vaikutusta ja tulevia suuntia, jotta voimme yhdessä löytää keinot tehdä yhteistyötä kaiken urheilun yhteisen edun eteen, GAISF:n puheenjohtaja Patrick Baumann kertoo.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Kyllä tämä olisi ihan hieno juttu, mutta vaikka pelaaja olenkin, en oikeastaan ymmärrä laisinkaan miten jotkut jaksaa katsella sivusta muiden pelaamista?

Käyttäjän Merio kuva
Merio

Tavallaan ihan hienoa jos tulee, mutta toisaalta muut kuin pelejä pelaavat tuskin saavat paljoa irti niiden seuraamisesta. Itse en saa esim. Cs:än seuraamisesta irti juuri mitään.

Käyttäjän Jontte kuva
Jontte

En itsekään ymmärrä, miksi jotain videopelejä pitäisi tunkea olympialaisiin. Tai mitä kiinnostavaa eSportsin seuraamisessa ylipäätään on. Ne suosituimmat eSports-pelitkin ovat aivan karseaa kuraa (Dota, LoL, Overwatch, CS, CoD, StarCraft yms.).

Ehkä paremmilla/järkevämmillä peleillä saisin itsekin jotain irti eSportsin seuraamisesta, mutta tällä hetkellä... ei, ei vaan ei.

Käyttäjän HumppaLeka kuva
HumppaLeka

Rocket league on loistava peli katsoa