Videopelejäkin tähdittänyt BMX-legenda Dave Mirra on kuollut

Tony Hawk -sarjalle varhaista kilpailua tarjoilleen Dave Mirra Freestyle BMX -pelisarjan nimikkotähti on kuollut.

6.2.2016 01:33

Ansioitunut BMX-pyöräilijä Dave Mirra on poissa. Pohjois-Carolinan poliisi on ilmoittanut löytäneensä miehen ruumiin torstaina kertoen kuoleman johtuneen mahdollisesti itseaiheutetusta ampumahaavasta.

Mirra oli kuollessaan 41-vuotias.

Maailmalla Mirra muistetaan erityisesti 24 mitalistaan, jotka hän nettosi vuosittaisista X Games -extremeurheilutapahtumista. BMX:n ohella mies ehti ottaa elämänsä varrella osaa myös esimerkiksi rallicross- ja triathlon-kilpailuihin.

Tietysti menestyksekkään urheilu-uransa johdosta Mirra päätyi tähdittämään vuosina 2000-2007 kaikkiaan myös neljää videopeliä, joita nähtiin useilla eri alustoilla aina ensimmäisestä PlayStationista Xboxiin ja Game Boy Coloriin. Pelejä julkaisi pääasiallisesti nyt jo edesmennyt pelitalo Acclaim ja ne olivat eräitä ensimmäisiä tuotoksia, jotka lähtivät hakemaan menestystä Tony Hawk’s Pro Skaterin jalanjäljissä.

Mirran ja Acclaimin kumppanuus kariutui vuonna 2002, kun Acclaim päätyi julkaisemaan paljaalla pinnalla markkinoidun BMX XXX:n. Alunperin pelin oli määrä kantaa myös pyöräilijälegendan nimeä, mutta Mirra onnistui lopulta katkomaan kytköksensä peliin oikeusteitse.

Mirra nähtiin myös vierailevana tähtenä Colin McRae: Dirt 2:ssa. BMX-ajelijan sijaan hän oli mukana pelissä tietysti kilpakuskin roolissa. 

Lähde: Eurogamer, Greenville Police Department (Facebook)

Lisää luettavaa