Videopelejäkin tähdittänyt BMX-legenda Dave Mirra on kuollut / Uutiset / pelaaja.fi

Videopelejäkin tähdittänyt BMX-legenda Dave Mirra on kuollut

5.02.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Ansioitunut BMX-pyöräilijä Dave Mirra on poissa. Pohjois-Carolinan poliisi on ilmoittanut löytäneensä miehen ruumiin torstaina kertoen kuoleman johtuneen mahdollisesti itseaiheutetusta ampumahaavasta.

Mirra oli kuollessaan 41-vuotias.

Maailmalla Mirra muistetaan erityisesti 24 mitalistaan, jotka hän nettosi vuosittaisista X Games -extremeurheilutapahtumista. BMX:n ohella mies ehti ottaa elämänsä varrella osaa myös esimerkiksi rallicross- ja triathlon-kilpailuihin.

Tietysti menestyksekkään urheilu-uransa johdosta Mirra päätyi tähdittämään vuosina 2000-2007 kaikkiaan myös neljää videopeliä, joita nähtiin useilla eri alustoilla aina ensimmäisestä PlayStationista Xboxiin ja Game Boy Coloriin. Pelejä julkaisi pääasiallisesti nyt jo edesmennyt pelitalo Acclaim ja ne olivat eräitä ensimmäisiä tuotoksia, jotka lähtivät hakemaan menestystä Tony Hawk's Pro Skaterin jalanjäljissä.

Mirran ja Acclaimin kumppanuus kariutui vuonna 2002, kun Acclaim päätyi julkaisemaan paljaalla pinnalla markkinoidun BMX XXX:n. Alunperin pelin oli määrä kantaa myös pyöräilijälegendan nimeä, mutta Mirra onnistui lopulta katkomaan kytköksensä peliin oikeusteitse.

Mirra nähtiin myös vierailevana tähtenä Colin McRae: Dirt 2:ssa. BMX-ajelijan sijaan hän oli mukana pelissä tietysti kilpakuskin roolissa. 

Lähde: Eurogamer, Greenville Police Department (Facebook)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer

Sääli että menetimme parhaista parhaimman BMX kuninkaan. Sääli myös hänen vaimoaan ja tyttäriä. Mutta, itsemurha on aina heikon pakotie. Kun mietimme miten se muihin vaikuttaa. Itsellä viisi lasta, enkä koskaan voisi hylätä heitä niin, vaikka olisi kuinka heikkona. Se nyt vain on niin, että itsemurha ei ole ratkaisu.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Aina harmi kun mies lähtee nuorena...