Viehättävä veljesseikkailu saavuttaa PS4:n, Xbox Onen ja mobiilialustat / Uutiset / pelaaja.fi

Viehättävä veljesseikkailu saavuttaa PS4:n, Xbox Onen ja mobiilialustat

10.06.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Vuoden 2013 puolella yllättäen monien ihastuksen puolelleen saanut Brothers: A Tale of Two Sons on saapumassa Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle. Kumpaisellakin alustalla peli on tarkoitus nähdä vielä tänä kesänä varustettuna sekä kehittäjien kommenttiraidalla että myös uudella musiikki- ja konseptitaidesisällöllä.

Myös mobiiliversio hitistä on parhaillaan kehitteillä. Julkaisija 505 Games – joka osti pelin oikeudet hiljattain haltuunsa sen luoneelta Starbreezelta – on aikeissa puskea Brothersin vielä niin iOS- ja Android-laitteille kuin myös Windows-puhelimille tulevan syksyn aikana.

Toistaiseksi Brothersia on voinut pelata niin Xbox 360:llä, PlayStation 3:lla kuin pc:lläkin. Peli on ollut helppo tunnistaa ohjausjärjestelmästään, joka asettaa pelaajat ohjaamaan kahta veljeshahmoa kerralla. Ideaa käytetään pelissä tehokkaasti hyödyksi niin sen pulmissa kuin myös tarinankerronnassakin, vaikkakin aivot se saattaakin ajaa välillä solmuun.

Pelaaja-lehden arvostelussa lähes kaksi vuotta sitten Brothers: A Tale of Two Son nähtiin äärimmäisen viehättävänä kokemuksena.

Lähde: 505 Games

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Vai että oikein kommenttiraidalla? Damn, se jos mikä ois kiva kuulla, varsinkin kun pelissä hahmot puhuu vain ja ainoastaan täyttä siansaksaa eikä tekstityksistä ole tietoakaan. Sitten on vielä aina vaan synkemmäksi menevät maisemat, joissa on vaikka mitä makaaberia nähtävää, mutta jolle ei anneta sen kummempia selityksiä.

Esimerkiksi pelin loppuvaiheilla törmäät kaupunkiin, johon joukko ihmisiä on hyökkäämässä oikein peikkojen voimin. Omituisinta tässä on se, että niin hyökkääjät kuin aiemmin kentässä nähdyt puunhakkaajatkin ovat jäätyneet paikoilleen, kesken liikkeen. Herää kysymys, että oliko tämän takana vain epätavallisen nopea ja kylmä puhuri, vai oliko kyseessä jokin maaginen loitsu?

Tuo on vain yksi niistä lukemattomista arvoituksista, joita tästä pelistä löytyy. Tavallaanhan se oli merkittävä osa pelin charmia, että kaikkea ei selitetty valmiiksi, mutta siitä huolimatta olisi kiva kuulla edes joitain taustatarinoita kenttien tapahtumapaikoille.

Eikä unohdeta sitä, kuinka turkasen hyvin tämä peli onnistuu luomaan Grimmin satujen-kaltaiset fibat kaikessa synkkyydessään ja surullisuudessaan. Hyvä vaan, että tuovat tämän mahdollisimman laajan yleisön nähtäväksi.

Käyttäjän hell_patrol kuva
hell_patrol

^Se on mukavaa kun kerrot mitä pelissä tulee tapahtumaan. Onneksi olen pelannut pelin jo läpi, mutta moni muu ei ole. Tuollaiset mölyt voi pitää omana tietonaan.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Kröhöm, kyseessä esimerkki tapaus, joka ei spoilaa pääjuonen kannalta yhtään mitään. Ei kerro mitään juonen alkuasetelmasta, päähenkilöiden tekemisistä tai pelin lopetuksesta. Samantasoisia "möläytyksiä" näkee yleisesti ottaen peli/leffa/mikä vaan arvosteluissa, joissa kerrotaan alustavasti mitä arvosteltavan kohteen miljöössä on meneillään. Ja kuten sanottua, tuo oli vain yksi kenttä, olihan niitä pelin lyhyestä kestosta huolimatta ihan kohtuullinen määrä. Mitä noihin fiiliksiin tulee, mitä muutakaan tästä pelistä voi todeta sen ensimmäisen 10 minuutin jälkeen?

Ei tarvitse itse olla niin herkkänahkainen vääntämään megaluokan spoilereita joka asiasta ;).

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä hell_patrol

^Se on mukavaa kun kerrot mitä pelissä tulee tapahtumaan. Onneksi olen pelannut pelin jo läpi, mutta moni muu ei ole. Tuollaiset mölyt voi pitää omana tietonaan.

Niinpä. Vähintään voisi antaa spoilerivaroituksen. Onneksi lopetin lukemisen, kun tajusin, että kaveri spoilaa koko pelin.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Olen samaa mieltä edellisten kanssa: Pelejä on kiva hehkuttaa etukäteen, mutta kaikki eivät halua tietää paljoakaan peleistä ennalta. Brothers on siitä hyvä esimerkki, että mitä vähemmän tiedät, sitä enemmän nautit! ;)

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Kuvaile yhden ainoan kentän pääjuoneen liittymätöntä taustailmiötä ja kerro mitkä fibat pelistä voi saada ekan kentän aikana = spoilaa KOKO pelin? Herkkänahkaista porukkaa täällä :D. Kuten sanottua monet muut arvostelut menevät PALJON pidemmälle paljastuksissaan. Kuten näin:
http://www.ign.com/articles/2013/08/06/brothers-a-tale-of-two-sons-review

Itse aikoinaan luin tuon ennen pelin pelaamista ja kaikesta huolimatta, pelistä silti löytyi roppakaupalla uutta koettavaa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Mobiiliversio lie kai hyvä heille, jotka välttämättä haluavat tökkimällä pelata mutta itse en voi kuvitellakaan saavani samaa kokemusta mitä tästä saa ihan ohjain kourassa. Enkä muutenkaan oikein näe miten ohjaus aiotaan toteuttaa kosketusnäytöllä. Ostaisin jollekin niille muille alustoille.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Pelaamatta on mutta en alkaisi maksamaan, koska tuli Plussassa PS3:lle aikoinaan.