Viihdemaailman ikoni Stan Lee on kuollut / Uutiset / pelaaja.fi

Viihdemaailman ikoni Stan Lee on kuollut

12.11.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10

Amerikkalainen sarjakuvakäsikirjoittaja ja viihdeteollisuuden pitkäaikainen vaikuttaja Stan Lee on kuollut. 95-vuotiaan Leen menehtymisestä kertoi ensimmäisenä tämän tytär TMZ-verkkosivustolle, minkä jälkeen myös tämän tiedottaja Dawn Miller on vahvistanut asian.

Leen vaikutus viihdemaailmaan yltää pitkälle, sillä hän oli mukana luomassa ikonisia sarjakuvasankareita aina Hämähäkkimiehestä Hulkiin ja Ihmenelosiin Ylipäätänsä Marvelilla hän pääsi vaikuttamaan korkeissa asemissa ja levittäytyi lopulta vaikuttamaan myös niin televisiossa, radiossa kuin elokuvien ja paikoitellen jopa pelien maailmassa.

Viimeisimpinä vuosina Lee tuli monille tutuksi lukuisten cameo-vierailujensa myötä. Ne painottuivat erityisesti elokuviin, mutta myös peleissä hän on ollut bongattavissa moneen otteeseen. Viimeisimpänä Lee vilahti PlayStation 4:lle tänä vuonna saapuneessa Spider-Man-pelissä. Hän on myös toiminut esimerkiksi kertojana alkuperäisen PlayStationin Hämähäkkimies-peleissä. Hänellä on päästy jopa pelaamaan esimerkiksi vuoden 2012 Amazing Spider-Manissa sekä useissa Marvel-teemaisissa Lego-seikkailuissa.

Lähde: TMZ, MSNBC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Lepää rauhassa, Stan!

Käyttäjän Heppulinen kuva
Heppulinen

F

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Suurmies on poissa. Maailma ei tule unohtomaan aikaan saannostasi.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Kevyet mullat Stanille...

Käyttäjän kreatti kuva
kreatti

Stan Lee kumppaneineen on varmasti vaikuttanut nyky pop-kulttuuriin tavalla tai toisella enemmän kuin kukaan muu. Kuinka moni nörtti on heidän luomustensa innoittamana alottanut kirjottamaan, piirtämään tai yleensäkkin rohkeasti luomaan omaa juttuansa, puhuttamakaan peliteollisuudesta. Kiitos.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

R.I.P Stan.

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer

Stan Lee, meidän kaikkien rakastamien hahmojen isä, olet poissa, mutta legendasi elää ikuisesti. Meissä kaikissa asuu sinun synnyttämä kipinä ja rakkaus sarjakuvia, elokuvia ja pelejä kohtaan. Olit kaikkien aikojen ikonisin henkilö ja tulet olemaan meidän kaikkien muistoissa ja sydämissä aina kun luemme sarjakuvia, pelaamme pelejä jotka perustuvat sinun luomiin hahmoihin tai kun eläydymme elokuviin joissa olet ollut vaikuttamassa. Tulemme kaipaamaan sinua. Matkaa rauhassa Herran huomaan, ystävämme.

Käyttäjän Laama_Pallero kuva
Laama_Pallero

Voimmeko saada stanley 2.0 en haluu olla ilman stanley cameo

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Vaikka olen yleensä ollut enemmän DC-fanipoika, niin tunnustan Stan the Manin arvon nykysarjakuvalle. DC:llä ei ole mielestäni ketään taiteilijaa, johon koko yritys yhtä vahvasti henkilöityisi.

Käyttäjän Eerie kuva
Eerie
Lainaus Laama_Pallero

Voimmeko saada stanley 2.0 en haluu olla ilman stanley cameo

what :D