Strategista viikinkirooliseikkailtavaa tarjoilleen Banner Saga -sarjan kolmas ja näillä näkymin viimeinen osa on suunnistanut Kickstarteriin. Teksasilaisstudio Stoic hakee palvelun kautta pelin kehitystä varten parhaillaan 200 000 dollaria voidakseen luoda kaavailemansa pelin itsenäisenä studiona.

Myös alkuperäinen Banner Saga oli aikoinaan joukkorahoitettu projekti sen saatua kuluttajilta tukea 700 000 dollarin edestä. Pelin jatko-osan Stoic toi markkinoille ilman minkäänlaista erillistä joukkorahoituskampanjaa, mitä kehittäjät ovat osin jälkeenpäin hieman harmitelleet. Jatko-osan julkaisu jäi nimittäin odotettua heikommaksi, minkä kehittäjät ovat nähneet seurauksena yhteisön laiminlyömisenä kehityksen yhteydessä.

Mikäli joukkorahoitus onnistuu, on Stoicin suunnitelmissa saada Banner Saga 3 Windows-, Mac- ja Linux-koneille aikaisintaan vuoden 2018 lopulla. Mitä tulee pelin mahdollisiin konsoli- ja mobiiliversioihin, on Stoic kertonut haluavansa tuoda pelin vielä niin monelle alustalle kuin vain mahdollista.

Lähde: Kickstarter, GamesIndustry

Lisää luettavaa