Britit valitsivat viime vuoden parhaat pelit BAFTA-gaalassa

British Academy Video Game Awards palkitsi vuoden 2011 parhaat pelit. Katso voittajien lista tästä.

-Ei tullut arvailtua, mutta aika odotettuja voittajia näyttäisi kategorioissa olevan. Bäfäri vei ansaitusti codilta tuon moninpelipalkinnon. Ehkä en LBP2:ta nostaisi vuoden innovaatioksi. Muuten allekirjoitan nuo valinnat. Hienoa myös nähdä, että mitään ”best x360 game” -kategorioita ei ole eikä muutenkaan jaettu alustojen mukaan noita. –Airus

Metal Gear -pelejä myyty yli 30 miljoonaa

Konami ilmoitti viikolla, että Hideo Kojiman luoman Metal Gear -sarjan pelejä on myyty yhteensä yli 31 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Pelisarja käynnistyi vuonna 1987, kun ensimmäinen Metal Gear julkaistiin MSX2:lle. Varsinaisen läpimurron se teki 1990-luvun lopulla PlayStationin Metal Gear Solidilla.

-Paras, pelisarja, ikinä! Todellakin ansainnut kaikki myynnit ja kehut… –Leze

-Paras pelisarja ikinä ja kyllä se MGS Pleikka 1 on edelleeen se sarjan paras osa 🙂 –Valkoinenleijona

Autistinen Angry Birds -fani sai Roviolta yllätyksen

Seitsenvuotias Angry Birds -fani sai Roviolta mieluisan yllätyksen. Aspergerin oireyhtymällä diagnosoitu ”Bug” palkittiin ruhtinaallisesti pelin teeman mukaisesti koristelluilla paidoilla, laastareilla, tarroilla, pehmoleluilla ja National Geographic -kirjalla.

Aivan syyttä suotta nuorta fania ei muistettu. Lapsen äiti välitti Momma’s Time -blogissaan lapsensa Angry Birds -piirroksen eteenpäin ja nykäisi Twitterissä Roviota hihasta. Kehittäjien ohella muut fanit huomasivat pojan piirroksen.

-Olipas todella hieno ele Roviolta! –Wyyrlok

-Kiltisti tehty. –Muksu

Pelkkä ”AAA” ei riitä enää Microsoftille

Microsoft kohautti keksimällä täysin uuden laatuluokituksen videopeleille. Pelialalla kuulee usein käytettävän termiä ”AAA” kuvaamaan jotakin peliä. Termillä viitataan tavallisesti projektin tuotantoarvoihin ja budjettiin. Tuoreesta työpaikkailmoituksesta päätellen Microsoft haluaa kuitenkin nostaa panoksia.

Ohjelmistojätti hakee parhaillaan tuottajaa Microsoft Studiosin julkaisupuolelle. Ilmoituksen mukaan tuottajan vastuulla on huolehtia, että kehittäjät saavat aikaiseksi AAAA-pelikokemuksen, joka on ennen kaikkea hauska pelaajien kannalta.

-Oletan että AAA:lla tarkoitetaan grafiikoita. –Peelopuu

-No ei se ainakaan grafiikoillansa loista, koska tehot on X360 naurettavat. Ja AAAA = ADHD-räiskintäkö? Jokin CoD klooni sieltä on tulossa. –Pohjalaanen

-Haha, Microsoft vetelemässä juttuja hatusta. Nyt vain odotetaan, että Sony tekee jonkun yhtä naurettavan vedon viiden A:n peleillä. Anteeksi mutta lähden tästä rahoittamaan Wasteland 2:ta kickstarteriin, joka on varmasti lupaavampi kuin mikään näistä spekulatiivisista ”AAAA” -peleistä. –YritaEdes

BioWare vastaa fanien kritiikkiin Mass Effect 3:n lopusta

Mass Effect 3:n loppu herätti odotetusti paljon keskustelua ja kiitettävästi kritiikkiä internetin syövereissä. Pelin tuottaja Casey Hudson puolustai kuitenkin kehittäjien päätöksiä.

Hudson ei halunnut pelistä helposti unohtuvaa. Mielipiteitä jakavalla lopulla haluttiin saada pelaajat keskustelemaan sarjasta.

-Odotan kyllä mielenkiinnolla loppua tämän kohun jälkeen, ainakin tähän asti peli on ollut loistava. –ukkopekka

-Juuri sain vedettyä läpi. Omasta mielestäni oma loppu ihan kohtuullinen. En ollut erityisen pettynyt. –Je_FF

GTA V tuskin vielä tänä vuonna

Rockstar ei ole antanut vielä Grand Theft Auto V:lle minkäänlaista julkaisupäivää, mutta pelin ilmestyminen tämän vuoden puolella alkaa näyttää yhä epätodennäköisemmältä.

Synkkiä pilviä peliä odottavien fanien taivaalle kasasivat Sterne Ageen analyytikot. He varoittavat sijoittajia, että GTA V saapunee kauppoihin vasta maaliskuussa 2013.

Analyytikot perustelivat päättelyään Rockstarin halulla hioa peliä lisää. Lisäksi myöhemmällä julkaisupäivällä vältetään suora kilpailu Call of Dutyn ja Assassin’s Creedin kaltaisten pelisarjojen kanssa, sillä keväällä julkaisukalenteri on huomattavasti väljempi. Samalla myös Wii U:n laitekanta ehtisi kasvaa, mikäli uusi GTA Nintendon konsolille ilmestyy.

-En usko että ennen Max Payne 3:n julkaisua tulee mitään uutisia GTA V:stä –Armo

-Pieni pettymys olisi jos ei jouluksi tule mutta mielummin hiottuna täydelliseksi kuin rapakunnossa julkaistuna ja Rockstarsin tuntien peli tulee olemaan täyttä rautaa!!! –JURTZA

-Hyvää kannattaa odottaa. Kyllä tänä vuonna ihan riittävästi saa pelata hyviä pelejä. –GameAddict

Xbox täyttää 10 vuotta Euroopassa

Microsoftin pelikonsolibisnes täytti Euroopassa kymmenen vuotta. Ohjelmistojätti julkaisi Xboxin vanhalla mantereella 14. maaliskuuta 2002.

Bill Gates julkisti Xboxin virallisesti Game Developers Conferencessa vuonna 2000. Tuolloin laitteesta esiteltiin vain prototyyppimalli, joka oli käytännössä jättimäinen kromattu X-kirjain.

-On kyllä ikävä Dukea. Ostaisin samantien jos saisi PC:lle / Xbox 360:lle. – Hugejorma

-Dukeen kun olisi saanut S:n ristiohjaimen ja nappien muotoilun niin sillä olisi voinut pelata muitakin kuin Haloa. Seuraavan boxin ohjaimeen voisi tuoda ”duken” taitti, eivät taatusti kulu käytössä yhtä helposti kuin nykyisen ohjaimen. –Optimus Prime

PS4 ja Xbox 720 – seuraavan konsolisukupolven toivelista Epic-legenda Tim Sweeneyn sanoin

Epic Gamesin kehittäjälegenda Tim Sweeney antoi erinomaisen haastattelun Gameindustry.biz:lle. Pitkässä keskustelussa selviää myös mitä aatteita tuleva konsolisukupolvi herättää herrassa.

– Yksi merkittävimmistä toiveistani seuraavan sukupolven konsoleissa on maksimaalinen laskentateho. Se on oikeastaan ainoa syy seuraavan sukupolven olemassaololle. Kotikonsolien tulee pystyä tarjoamaan järkyttävä määrä grafiikkaa sellaisella laadulla, mikä ylittää pienempien kannettavien laitteiden suorituskyvyn. Vaikka iPadit ja iPhonet ovat todella hienoja laitteita, on pesäeron kotikonsoleihin oltava selvä. Sweeney laskelmoi.

-Minun on vaikea uskoa, että seuraavassa sukupolvessa nähtäisiin iPadin päihittävää resoluutiota tai tallennusratkaisua, jos hinta aiotaan pitää kurissa. – Nesveri

-SSD:lle jos saataisiin käyttis ainakin kokonaan. Pelikonsolissa on hyvänä se, että kun se käyttis on siellä valmiina, niin se voisi ihan vaikka olla jollain omalla 40gb SSD:llä, jota käyttäjä ei voisi sitten itse muokata/tuhota. Sitten jos pätäkkää löytyy, niin ihan sen pelikovonkin voisi päivittää SSD:ksi. En kuitenkaan usko, että sitä ihan paketissa tulisi vielä seuraavissa koneissa mukana. Muistia voisi sitten lisätä ihan kunnolla. Sieltä lukeminen on kuitenkin melkein miljoona kertaa kovoa nopeampaa. Tietenkin hyvällä ohjelmoinnilla jo saataisiin paljon aikaan, mutta joku SSD olisi ihan kiva lisä seuraaviin masiinoihin. –Airus

Pyydä faneiltasi rahaa, saa kolme miljoonaa seuraavaan peliisi

Double Finen kickstarter-rahoitus päättyi viimein. Fanit ja sijoittajat kerryttivät Tim Schaeferin seuraavaa 2D seikkailuprojektia varten yli 3,3 miljoonaa taalaa. Rahoittajia oli yhteensä 87140.

-Innostuin tästä projektista itsekin ja päätin lahjoittaa valmiiseen peliin oikeuttavan määrän Double Finelle. Sitten vain ensi kevättä odottelemaan =p –CM761

-”Sellaiselta peliltä jonka olisin tehnyt heti Grim Fandangon jälkeen” -Pelkästään tuo lausahdus nostatti odotuksia kummasti! –Shanghai Kid

Xbox-pelaajien saavutukset katoavat mystisesti

Xbox pelaajia riivasi uutinen ja käytäntö Xbox-konsolien saavutuksien katoamisesta. Verkkoon ilmestyi aluksi lukuisia ilmoituksia Xbox 360 -pelaajilta, joiden saavutukset olivat nollautuneet mystisesti. Microsoft kuitenkin korjasi tilanteen nopeasti.

-Huomasin itekki saman mut ei onneksi mulle näin! Kaverilla +80000 gamerscoree, jäi vaan 10000. . . . . En tosin tiiä miten neuvot on Englantiin saakka mennyt, kun kirjekaveristani on tässä kyse. –TheCpp0

Alan Waken myyntiluvut miljoonissa

Alan Wake on rikkoi kahden miljoonan myydyn pelin rajan. Asian varmisti espoolaisen Remedyn Oskari Häkkinen CVG:lle.

Lukuihin on laskettu mukaan sekä Xbox 360:n että pc:n myynnit. Häkkinen näkee kuitenkin lukemien muodostuneen hitaasti alusta huolimatta hyvinkin positiivisiksi ja uskaltaakin kutsua peliä jopa eräänlaiseksi kulttiklassikoksi.

-Alan Wakea en kyllä vielä kulttiklassikoksi uskaltaisi sanoa, mutta varsin hyvä ja omalaatuinen peli se kuitenkin on. –Luxurah

-Nice! -Stealth

Lisää luettavaa